ASUS Vivobook U38N notebook, AMD Trinity APU-val

Hirdetés

A Microsoft nagy Windows 8-as rajtjával megegyező időben beszámoltunk az ASUS teljesen új termékpalettájáról, amellyel az említett operációs rendszer új funkcióit akarják kiszolgálni. Ezek között újdonságként szerepelt a VivoBook család, amiben ultravékony notebookok és Ultrabookok vegyesen képviselték magukat, viszont Intel processzoron kívül más opció nem volt. Szerencsére a mérnökök ezúttal nem hagyják cserben az AMD platform kedvelőit, akiknek egyelőre nem sok választási lehetőségük van, ha érintőképernyővel ellátott Windows 8-as konfigurációt akarnak vásárolni.


[+]

Az ASUS U38N családba tartozó 13,3"-es notebook viszont sokak igényét kielégítheti, hiszen semmiben sem marad el inteles társaitól, ráadásul ebben a méretkategóriában házon belül nincs is ennek megfelelő alternatívája. A 326 x 226 x 5,5~18,6 milliméteres méretekkel rendelkező, 1,55 kilogrammos masina lelkét az AMD A70M chipkészletű alaplapba ültetett AMD Trinity A8-4555M APU jelenti. A 19 W-os TDP osztályú, azaz ultraalacsony fogyasztású négymagos APU mellé nem került dedikált VGA, de erre nincs is szüksége, hiszen az integrált, 384 shader processzorral dolgozó Radeon HD 7620G tökéletesen ellátja a feladatát és képes meghajtani a Full HD felbontású IPS-es érintőpanelt.


[+]

Memória gyanánt 6 GB DDR3 RAM szolgál, a tárolásra pedig 128 GB-os SSD használható. Egyéb paraméterek tekintetében sem áll rosszul a notebook: TPM, IEEE 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi, Bluetooth 4.0, HD webkamera, Bang & Olufsen ICEpower és ASUS SonicMaster hangzás, USB 3.0-s portok, illetve kártyaolvasó. A beépített akkumulátora 48 Wh-s, ezzel a gyártó 5 órát meghaladó üzemidőt ígér.


[+]

Az ASUS U38N januárban érkezik hazánkba a fentebb említett konfigurációban, Windows 8 operációs rendszerrel. Ajánlott bruttó végfelhasználói ára 329 900 forint, két év garancia mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés