AMD Radeon RX 7800 és 7700 XT-k, ASUS körítéssel

A vállalat három TUF Gaming sorozatú VGA-val készült, amik egypetéjű hármasikreknek látszanak, de egyikük "albínó" lett.

A múlt héten kerültek bemutatásra az AMD legújabb RDNA 3 architektúrára épülő videokártyái, és ahogy az lenni szokott, az ASUS az elsők között prezentálta saját interpretációt, amelyek jelen esetben a TUF Gaming termékcsalád felhozatalát gyarapítják.


[+]

A 319,8 mm hosszú, 150,9 mm magas, illetve 59,2 mm vastag, 2,96 slotos TUF Gaming Radeon RX 7800 XT OC Edition csipetnyi Aura Sync-es világítással díszített, háromventilátoros hűtésének dizájnja követi a szériára jellemző formatervezést, és természetesen támogatja a félpasszív működést. A középső légkavaró a hatékonyság növelésének érdekében ellentétes irányban forog a széleken megülő társaihoz képest, de csakúgy, mint azok, dupla golyóscsapágyazást kapott.


[+]

A PCI Express 4.0-s VGA GPU-jának Game/Boost frekvenciáit egyelőre nem listázza a hivatalos weboldal, bár a típus nevéből értelemszerű, hogy legalább OC módban felsrófolták valamennyivel a 2124/2430 MHz-es referenciaértékeket, viszont ahogy az várható volt, a 16 GB-nyi GDDR6 VRAM 19,5 GHz-es effektív órajelét nem babrálták a tervezők. A 256 bites memóriabuszt használó, szellőzőrésekkel perforált hátlapi takarólemezt hordó modell rozsdamentes acél I/O keretéről a vörös sztenderd köszön ránk vissza, ugyanis három DisplayPort 2.1 és egy HDMI 2.1 kimenet sorakozik hátul, miközben az energiaellátásáért két 6+2 tűs PCI Express csatlakozó felel a PCI Express sínen kívül.


[+]

A dobozában extra támasztékkal, tépőzáras kábelrögzítővel és csavarhúzóval szállított, két BIOS-szal érkező jószágnak akad egy hófehérbe öltöztetett, azonban fekete nyomtatott áramköri lappal kontrasztosított változata, amit TUF Gaming Radeon RX 7800 XT White OC Editionnek hívnak.


[+]

A szerényebbik újdonság a TUF Gaming Radeon RX 7700 XT OC Edition volna, noha ránézésre ezt bizonyosan nem mondanánk meg, hiszen a 192 bites memóriabusszal dolgozó hardver külseje, mérete, portkonfigurációja vagy PCI Express tápkonnektorainak száma megegyezik a fentebb említett testvérénél látottakkal. Sajnos ez a trend továbbevez a GPU órajelének felségvizeire, mivel ezeket ezúttal sem taglalja még a brosúra, csupán annyit tudni, hogy a 12 GB-nyi GDDR6-os memória effektív 18 GHz-ét nem módosították.


[+]

Úgy véljük, olvasóinkat ennek fényében nem éri váratlanul az, hogy a tajvani óriás portékáinak árképzésének kapcsán most csak találgatásokba bonyolódhatunk, ellenben a piaci startjuk elvileg szeptember 6-án lesz esedékes.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés