Prémium áron kínál kábelmentes VGA-t az ASUS

A BTF sorozat persze ettől még nem nélkülözi a szükséges tápkonnektort, az a VGA-ról az alaplapra költözik.

Az ASUS még az idei Computexen lengette be a GC-HPWR tápcsatoló, ami a VGA-kat megszabadítaná a látható kábelektől. Erre építve most meg is érkezett az első fecske, ugyanis Kínában bemutatkozott a GeForce RTX 4070 TX BTF VGA, illetve a TX Gaming B760-BTF WiFi alaplap csomagja.

A csomag kihangsúlyozása itt azért fontos, mert a GC-HPWR tápcsatolóval kompatibilis aljzatot az alaplap biztosítja, és valójában a kábeltől sem szabadulunk meg, pusztán a 12VHPWR átkerül a VGA-ról az alaplap hátoldalára. Ez egyébként valóban elrejti magát a kábelt a kíváncsi szemek elől, tehát az ígéretét teljesíti a fejlesztés.

ASUS TX Gaming B760-BTF WiFi alaplap és GeForce RTX 4070 TX BTF VGAASUS TX Gaming B760-BTF WiFi alaplap és GeForce RTX 4070 TX BTF VGA ASUS TX Gaming B760-BTF WiFi alaplap és GeForce RTX 4070 TX BTF VGA [+]

Mivel a szóban forgó VGA más alaplapban üzemképtelen, az ASUS a két hardvert együtt árulja, és ezért nagyjából 1000 dollárnak megfelelő kínai valutát kérnek el. Ez egy B760-as vezérlőjű alaplap, illetve a speciális igényei miatt később eladhatatlan GeForce RTX 4070 kombinációjáért nem kevés pénz. Persze a koncepció mögött lenne ráció, de inkább arra kellene törekedni, hogy a GC-HPWR tápcsatoló szabványosítva legyen, így a gyártók többsége kínáljon hozzá kompatibilis alaplapokat.

Létezik egy nagyobb csomag is 1150 dollárnak megfelelő kínai valutáért, ami az előbbi két terméket kiegészíti egy ASUS GT502-es házzal is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés