Az ajtón kopogtatnak az ASUS GeForce GTX 1630-as VGA-i

Egy ITX-es vasakba való, valamint két TUF logót hordó variánsról lebbent fel a fátyol.

A napokban híreztünk arról, hogy az NVIDIA bemutatta a belépőszint legaljára pozicionált, TU117 lapkát használó GeForce-ot, amit elsősorban az AMD Radeon RX 6400 ellenfelének szántak, és az ASUS máris két (pontosabban három), 64 bites memóriabusszal rendelkező implementációval gazdagította kínálatát.


[+]

A szerényebbik, kétslotos változat a Phoenix GeForce GTX 1630 4GB nevet kapta, és 174 mm-es hosszának köszönhetően a szűkösebb beltérrel megáldott gépházak tulajdonosait célozza. Az egyetlen, dupla golyóscsapágyas légkavaróval dolgozó hűtéssel szerelt megoldás GPU-jának Gaming beállítása egyezik a referenciaparaméterekkel, azonban egy minimális gyári tuningot foganatosító, 1815 MHz-es GPU Boostot biztosító OC mód is szerepel a menün. Ahogy az a legtöbb esetben lenni szokott, a 4 GB GDDR6-os VRAM 12 GHz-es effektív órajelét nem módosították, és a tápellátáshoz elég maga a PCI Express sín.


[+]

A rozsdamentes acélból készülő I/O platen a zöld óriás sztenderdje képviselteti magát, azaz egy DisplayPort 1.4a, egy HDMI 2.0b kimenet és egy DVI-D csatoló állomásozik rajta.


[+]

Második delikvensünk a TUF Gaming GeForce GTX 1630 4GB, amely már por ellen IP5X védettségű, kétventilátoros (szintén dupla golyóscsapágyas) hűtővel érkezik a pástra, és márkatársával ellentétben hátlapi takarólemezt visel, noha az a perforációk hiányában csak merevítő/védelmi/esztétikai funkciót lát el.


[+]

A 204,5 mm hosszúra nőtt, 2,3 slotos modell egyéb specifikációi egyeznek a Phoenix szériás példányéval, de a TUF Gaming GeForce GTX 1630 OC Edition 4GB névre keresztelt testvére 1815 MHz-es Gaming, illetve 1845 MHz-es OC üzemmóddal végzi a dolgát a GPU Boost tekintetében. A friss VGA-k vételáráról egyelőre nem szól a fáma.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés