Az Asus leleplezte első Home Serverét

Hirdetés

Az Asus bejelentette első Home Server rendszerét, mely a TS Mini névre hallgat, és szám szerint 10 darab számítógép adatait képes archiválni. A Windows Home Server operációs rendszerrel érkező termék streaming szolgáltatásokat is támogat, így a tárolt videók, zenék és fotók bármely csatlakoztatott PC-n, multimédiás lejátszón vagy játékkonzolon megtekinthetők.

A 245 mm magas, 204 mm mély és 90 mm széles házban egy Intel Atom N280-as processzor dolgozik 1,66 GHz-es órajelen. A DDR2 szabványra épülő rendszermemória 1 és 2 GB, az adattároló kapacitása pedig 500 GB, 1 TB vagy 2 TB lehet, ám igény esetén két merevlemez is használható. A hálózati kommunikációt egy Gigabit Ethernet modul biztosítja a két darab eSATA és hat USB 2.0 interfész mellett.


[+]

A 2,7 kg-os termék 90 wattos tápegységgel rendelkezik, az átlagos fogyasztás azonban nem haladja meg a 30 wattot. Két merevlemez esetén a szerver képes az egyes archivált könyvtárakat duplikálni, azaz ha az egyik merevlemez tönkremegy, akkor a másikon még megmaradnak az adatok. Fontos funkció, hogy a rendszer a több gépről lemásolt, azonos adatokat csak egyszer tárolja el, így spórolva az értékes tárterülettel, emellett az Xtor Manager segítségével a gépre csatlakoztatott hordozható adattárolókról is egyszerűen lementhető minden adat. Extra szolgáltatás az 500 GB-os online tárhelye, melyet az Asus egy teljes évig ingyenesen biztosít a vásárlóknak.

Az Asus TS Mini már megrendelhető a vállalat partnereinél 500 GB-os és 2 TB-os változatban. Az ajánlott fogyasztói árak a kapacitástól függően 350 és 530 dollár körül alakulnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés