Az Asus bemutatta legújabb csúcsnotebookjait

A Toshiba és az Alienware után az Asus is kínál az Intel új Calpella platformjára épülő notebookot. Az előbbi gyártók ugyan gyorsabban jelentették be a saját megoldásaikat, az Asus viszont rögtön két géppel támad, melyek októberben kerülnek az üzletekbe.

Hirdetés

Az Asus M60J rendkívül méretes, 375 x 265 x 34,3-40,6 mm-es teremtés, több mint 3,3 kg-os tömeggel megáldva. 16 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, melynek natív felbontása 1366x768 pixel. A processzor szerepét a Clarksfield lapkára épülő Intel Core i7-720QM és i7-820QM töltheti be. Mindkét chip 45 wattos TDP fogyasztással rendelkezik, órajelük pedig 1,6 és 1,73 GHz. A DDR3 szabványra épülő rendszermemóriát két darab 2 GB kapacitású SO-DIMM modul biztosítja, a képszámításért pedig egy GeForce GT 240M felel, mely támogatja a CUDA platformot, a DirectX 10.1-es API-t, és 1 GB kapacitású dedikált DDR3 memóriával rendelkezik. Az adatokat egy 250, 320 vagy 500 GB-os merevlemezen tárolhatja a felhasználó, de lehetőség van még egy winchester beszerelésére, amivel elérhetővé válik a RAID funkció. Az archiválás a beépített DVD-író segítségével lehetséges, mely igény esetén némi felár ellenében Blu-ray kombóra cserélhető.


Asus M60J

A hatcellás akkumulátorral felszerelt notebook kommunikációs lehetőségeit a Wi-Fi és a Gigabit Ethernet biztosítja, emellett a termék rendelkezik egy 2 megapixeles webkamerával, egy kártyaolvasóval, valamint egy Altec Lansing sztereó hangrendszerrel. Az előtelepített Windows Vista operációs rendszerrel érkező erőgép alapkiépítésben 1500 eurós árcédulát kap.

A fenti notebook G60J verziója már az Asus Republic of Gamers termékcsaládjába tartozik, és a kijelző, illetve a grafikus modul kivételével mindenben megegyezik kisebb testvérével, viszont érdemes megjegyezni, hogy a külső borítás már igényes mintázatot is kap. A gépben a GeForce GT 240M-et egy GeForce GTX 260M váltja fel, mely ugyan csak a DirectX 10-et támogatja, de a G92 kódnevű chipre épül, ami hozzávetőleg dupla olyan gyors. A grafikus modul fedélzeti memóriája továbbra is DDR3 lapkákra épül, az összkapacitás pedig 1 GB. A rendszer már egy LED-es háttérvilágítással rendelkező, 16 hüvelykes kijelzőt hajt meg, melynek natív felbontása továbbra is 1366x768 képpont.


Asus G60J

Az Asus G60J már előtelepített Windows 7 operációs rendszerrel jelenik meg, így biztos, hogy csak október 22-e után lesz elérhető az üzletekben. A termék ajánlott fogyasztói ára alapkiépítésben 1900 euró lesz.

Az Asus a későbbiekben bemutatja majd a G60J kisebb fivérét, mely szintén a Republic of Gamers termékcsaládba érkezik, de LED-es háttérvilágítású kijelzőjének mérete 15,6 hüvelyk lesz, viszont a natív felbontása 1920x1200 pixelre nő. A notebook várhatóan G51J néven jelenik meg, az ajánlott fogyasztói áráról azonban még nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés