IFA 2014: jó olcsó lesz az Asus EEE Book notebook

Hirdetés

Az EEE márkanévre az Asus háza táján biztos párás szemmel gondolnak vissza, amíg világ a világ, hiszen az első EEE PC-vel a vállalat óriási sikereket aratott. Ezek robbantották be igazán a netbook bizniszt, sőt sokan egyenesen azokat tartják a netbookok prototípusának, annak ellenére, hogy hasonlóan kis méretű, hordozható számítógépekkel korábban már más gyártók is előálltak.

Asus EEE Book X205
Asus EEE Book X205 [+]

Nem véletlen, hogy a vállalat azóta is melegen tartotta a brandet, az évek során több ilyen nevű modellel is előálltak, amelyeknek az alaptípushoz már nem sok közük volt. 2014-ben eljött az idő, hogy újra piacra lépjenek egy újabb termékkel, amely az EEE Book X205 nevet kapta. A négymagyos, Intel Atom Z373 1,33 GHz processzorral és 2 GB RAM-mal ellátott termék 64 GB tárolókapacitású SSD-t kapott, emellett a felhasználó a vásárlás után 2 évig még használhatja az Asus által a rendelkezésére bocsájtott 500 GB-os tárhelyet, amelyet egy felhő alapú szolgáltatáson keresztül érhet el.

Asus EEE Book X205
Asus EEE Book X205 [+]

A Windows 8.1 operációs rendszert futtató 1,75 hüvelyk vékony notebook súlya mindössze 980 gramm. Két USB 2.0 mellett építettek rá egy micro HDMI csatlakozót is, és egy, microSD kártyák fogadására képes olvasó modult is. Az 1366 x 768 képpont felbontású 11,6 hüvelykes kijelzővel bíró termék érdekessége, hogy a tapipadja 36 százalékkal nagyobb az átlagosnál, akkumulátora pedig 12 órányi üzemidőt kínál. Az egészben pedig az egyik legjobb dolog az ára, hiszen 200 euróba kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés