Hirdetés

ASUS Designo MX299Q: extra szélesvásznú luxus 29"-en is

Hirdetés

Újabb modellel bővül az az otthoni felhasználóknak szánt prémium kategóriás ASUS Designo kijelzőcsalád. Az MX299Q jelzésű monitor a mostanság egyre népszerűbb 21:9-es képaránnyal rendelkezik, erre húzták rá a csinos, szálcsiszolt alumíniummal megbolondított vékony és keskeny kávát, ám a képtartalom szokás szerint bő egy centivel beljebb kezdődik. A mostanság divatos, napórát mintázó kerek talp sem hiányzik az összeállításból, de a széleskörű állíthatóság emiatt elmarad.


[+]

Az újdonság a méreteket és arányokat leszámítva nagyban hasonlít a 27"-es Designo kijelzőre, az általunk is tesztelt MX279H-ra, és ez nem csak külsőre igaz, hanem a belsőre is, tekintve, hogy mindkettő széles betekintési szöget ígérő AH-IPS panelt tudhat magának. A 29 colos változat felbontása természetesen túlmutat a Full HD-n, egészen pontosan 2560x1080 képpontot tud megjeleníteni. A panel mögött LED-es háttérvilágítás teszi a dolgát, a maximálisan elérhető fényerősség 300 cd/m². A további technikai paraméterek a hasonló panelre épülő más kijelzők tulajdonságainak ismeretében nem okoznak meglepetést: 5 ezredmásodperces válaszidő, 1000:1 natív és 80 000 000:1 dinamikus kontrasztarány, a megjeleníthető színek pedig az sRGB színteret fedik le.


[+]

A DVI, DisplayPort és HDMI/MHL képbemenetekkel, valamint 3,5 mm-es jack audio ki- és bemenetekkel felvértezett modell beépített hangszórókat is felvonultat, melyek megkapták az ASUS Bang & Olufsen ICEPowerrel közösen fejlesztett SonicMaster technológiáját. Ezenkívül a gyártó további technológiái, mint a Splendid és QuickFit is rendelkezésre állnak.

Az ASUS Designo MX299Q hazai megjelenése előreláthatólag augusztus vége, szeptember eleje, ára pedig 149 990 forintra van belőve, ami a rajt pillanatáig természetesen még módosulhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés