Asus blog: ROG G750 gamer notebook új VGA-kkal újratöltve

Tavaly év végén volt szerencsénk tesztelni az ASUS mindenre elszánt gamer notebookját, a G750JH típust, mely természetesen a gyártó Republic of Gamers családfájához tartozik. A technika fejlődésével azonban tartani kell a lépést, így például egy új VGA érkezése már elég indok ahhoz, hogy hozzányúljanak egy-egy modellhez. A legtöbb esetben a gyártók megelégednek egy szimpla videokártya cserével, de nem úgy a G750 esetében, aminek egy-egy porcikája újból a tervezőasztalra került. Ennek eredménye képen a masina 4,8 kilogrammos tömegéből sikerült lefaragni három tizedet, így most 4,5 kilogrammot nyom a mérlegen. Mindez a változás a külsőn is mérhető, 18-58 milliméteres vastagsága helyett már csupán 17-50 milliméterrel kell számolni. Dizájnban nagy változás ennek ellenér nem lesz, a már megismert formavilág köszön vissza.


[+]

A hardver részben változatlan marad, hiszen az alapot az Intel Core i7-4700HQ szolgáltatja, és marad a 17,3 hüvelykes, matt felületű, Full HD felbontású kijelző is, de jó hír, hogy a külső kijelzőket immáron DisplayPort 1.2 és HDMI 1.4 kimeneten keresztül képes meghajtani, azaz a 4K felbontással is képes megbirkózni 60 Hz-es képfrissítés mellett. A szükséges számítási kapacitásról az NVIDIA gondoskodik, rögtön háromféle kivitelben. Míg a ASUS G750JM-ben 2 GB-os (GDDR5) GeForce GTX 860M dolgozik, addig a G750JS jelzésű modellbe már 3 GB GDDR5 fedélzeti memóriával szerelt GeForce GTX 870M jutott, míg a csúcsot G750JZ típus képviseli 4 GB-nyi GDDR5 VRAM-mal felvértezett GeForce GTX 880M VGA-jával.


[+]

Ezek mindegyike megkapta a TurboMaster technológiát és a GPU Tweak szoftvert, melyek segítségével némi tuningra is lehetőség nyílik. Természetesen ennek fényében a két külön hűtőblokkal üzemelő hűtést is áttervezték kissé, ami állítólag még hatékonyabb, így ez még halkabb működést tesz lehetővé. Az új VGA-kkal együtt jár az akkumulátor üzemidejét javító Battery Boost és a játékmenet rögzítését lehetővé tevő Shadow Play is. És ez még nem minden! A korábbi IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fit lecserélték egy kétsávos, ac szabványt is támogató Killer Wireless-N 1202 vezérlőre, a gépek pedig alapból Windows 8.1 operációs rendszerrel érkeznek.


[+]

Az új ASUS G750 közül a JZ modell jelenik meg elsőként 499 900 forintos áron (8 GB RAM-mal és 1 TB HDD-vel), majd ezt követi a többi valamivel alacsonyabb árcédulával. Természetesen hazai felbukkanásukra is számíthatunk, de pontos megjelenési dátum egyelőre nincs.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények