Asus blog: előzetes a CES-en bejelentésre kerülő új Asus termékekről

Valószínűleg sokunknak nem adatik meg, hogy az új esztendőt Las Vegasban kezdjük, ahol hamarosan kezdetét veszi a 2014-es CES kiállítás, melynek alkalmával most is számos újdonságot fognak a gyártók bemutatni, köztük az ASUS is. A technológia adta lehetőségeknek hála viszont nem kell a helyszínre utazniuk azoknak, akik kíváncsiak a tajvani gyártó új termékire, az ASUS-nál ugyanis gondoskodtak az élő internetes közvetítésről, mely az alábbi weboldalon lesz látható január 6-án, este 9-kor (21:00) mindenféle előzetes regisztrálás nélkül.

Arra vonatkozóan nincsenek pontos információnk, hogy milyen termékekkel készül a gyártó, de két videót közzétettek, mely alapján nagyjából sejthető, hogy mely kategóriák lesznek a fókuszban. Lássuk!

Az első "teaser" ASUS okostelefonokról árulkodik, méghozzá a 4,5 és 6 colos méretben, ha hihetünk a leeső labdákra írt számoknak. Tulajdonképpen a lépés nem is lenne annyira meglepő, hiszen a gyártó a Padfone és Fonepad révén nem áll távol ettől a piactól, így igen nagy a valószínűsége, hogy az új évben itt akar majd nagyot durrantani a gyártó.

A második videón a New York-i szabadságszobor kezében egy felváltva kékben és zöldben pompázó "táblát" láthatunk, mely színek a Windowst és az Androidot szimbolizálják nagy valószínűséggel. Ezt párosítva a címben szereplő "one or two", azaz "egy vagy kettő" kérdéssel arra következtethetünk, hogy ezt a két rendszert egy eszközben fogjuk megkapni, tehát egy dupla operációs rendszert futtató táblagépre van kilátás. Persze ezzel kapcsolatosan számos érdekes kérdés felvetődik: Futtatható egyszerre a két rendszer? Vajon közös hardvert kapnak vagy egy x86+Arm kombó lesz a motorház alatt? És persze a kettő közötti váltás is érdekes...noha hasonlót már láthattunk a Transformer Book Trio esetében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények