Asus blog: a gyártó 17 terméke nyert 2014-ben CES innovációs díjat

Az éves „CES Innovations Design and Engineering Awards” rendezvényen, amelyet a Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) kiállítással egyidőben tartanak, a fogyasztói elektronikai területen elért legkiválóbb mérnöki és tervezői teljesítményeket ismerik el, mégpedig egy független iparági tervezőkből, mérnökökből és szakújságírókból összeálló zsűri értékelése alapján. A díjazottak között volt az ASUS is, mely gyártó 17 terméke kapta meg a 2014-es CES rangos innovációs díját, amivel túlszárnyalták a tavalyi teljesítményt, amikor 15 díjazott termékkel térhettek haza. A győztesek hat kategóriából kerültek ki: számítógépes hardver és alkatrészek, számítógépes perifériák, játékhoz készült hardverelemek és perifériák, otthoni hálózatkezelés, hordozható médialejátszók és kiegészítők, illetve szoftverek és mobilalkalmazások.

A vállalat a két operációs rendszerrel működő, 11,6”-es, tabletként, notebookként és külső monitorra asztali PC-ként is használható ASUS Transformer Book Trio által elért eredményre a legbüszkébb, hiszen a „Számítógépes hardver és alkatrész” kategóriában megnyerte a 2014-es CES „Best of Innovations” (legjobb innováció) díját, amellyel a kategória legmagasabbra értékelt termékét ismerik el.

Az etalon: ASUS Transformer Book Trio
Az etalon: ASUS Transformer Book Trio [+]

A további díjazott termékek között volt az ASUS Zenbook Ultrabook. A nagy teljesítményű notebook, gyors tárolót és 2560x1440-es WQHD felbontású, több ujjal kezelhető 13,3 hüvelykes képernyőt magába foglaló vékony, elegáns kialakításáért kapta meg az idei számítógépes hardver és alkatrész kategória első helyezését. De a notebookok között díjat kapott még az N550, mely négyhangszórós SonicMaster Prémium hangrendszerrel lett felszerelve, valamint az általunk is nemrég tesztelt, Bay Trail platformra épülő Transformer Book T100 tablet hibrid is.

ASUS Transformer Book T100
ASUS Transformer Book T100 [+]

A “Játékhoz készült hardver és perifériák” között is egy notebook hódított el díjat, méghozzá a szintén már tesztelt ASUS ROG G750 játékos noteszgép. De volt a díjazottak között komplett gép is, az ASUS ET2321 AiO PC, valamint grafikus kártya is, melyek közül nem meglepő módon a ROG Poseidon GTX 770-re esett a választás. Ez utóbbi még egy megjelenés előtt álló VGA, melynek nagyobbik testvérét már alaposan kiveséztünk egy korábbi bejegyzés keretein belül.

ASUS ROG Poseidon GTX 770 - hamarosan elérhető lesz
ASUS ROG Poseidon GTX 770 - hamarosan elérhető lesz [+]

A „Számítógépes perifériák” között is szépen taroltak a gyártó hordozható eszközei, mint például az ASUS P2B akkumulátoros, hordozható LED-es kivetítő, a szintén hasonló termékkategóriában versenyző ASUS S1 hordozható LED projektor, illetve az ASUS MB168 hordozható, USB-meghajtású monitorcsalád. De díjat kapott a tegnap részletesen bemutatott SBW-S1 Blu-ray Surround Station, valamint a hagyományos egér és egy vezeték nélküli, kényelmes PC-vezérlést nyújtó kézi távirányító kombinációjaként megismert ASUS VivoMouse is. Ugyanebben a kategóriában az ASUS exkluzív, NFC Express eszköze is remekelt, mely a saját építésű PC-k rövid hatótávolságú kommunikációval történő kibővítésére ad módot.

ASUS NFC Express
ASUS NFC Express [+]

Az “Otthoni hálózatkezelés” szekcióban is sikerült két terméknek díjat elhozni. Az egyik ezek közül az ASUS DSL-AC68U kétsávos, vezeték nélküli modem és útválasztó, míg a másik a szintén kétsávos RT-AC87U. Ez utóbbira is szintén büszke a vállalat, hiszen a 4 x 4-es architektúrájú vezeték nélküli AC útválasztó egy roppant gyorsan és könnyen beállítható webes felhasználói felülettel érkezett, emellett exkluzív ASUS AiRadar hullámformálási technológiával, nagy erősítéssel és az ASUS exkluzív RF-finomhangolásával javítja a vezeték nélküli teljesítményt.

ASUS RT-AC87U
ASUS RT-AC87U [+]

A "Hordozható médialejátszók és kiegészítők" csoportban a bírálókat meggyőzte a Miracast Dongle is, amely a hordozható médialejátszók és kiegészítők kategóriában indult. A körülbelül egy szövegkiemelő tolléval megegyező méretű (111 x 32 x 11 mm) mindössze 35 grammos kiegészítő kétsávos vezeték nélküli adattovábbítást (streaming) kínál Full HD felbontású filmek, videók vagy fényképek akadástól mentes lejátszásához a mobileszközökről egy HDTV-n vagy monitoron, mindezt természetesen internetes elérés nélkül.

ASUS Miracast Dongle
ASUS Miracast Dongle

Végül a "Szoftverek és mobilalkalmazások" között az ASUS AiCloud 2.0 technológia kapott a rangos díjból, mely egy USB-n csatlakoztatott tárolót személyes felhőkiszolgálóvá képes változtatni a kényelmes, noteszgépekkel, okostelefonokkal és táblagépekkel megvalósítható távoli fájlelérés vagy -lejátszás érdekében. Az AiCloud emellett az ún. „router-to-router sync” mód használatával automatikusan szinkronizál a többi kompatibilis ASUS útválasztóra csatlakoztatott tárolókkal, megkönnyítve a nagy fájlok megosztását a családtagokkal és a barátokkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények