Új kijelzőprocesszor licencelhető az ARM-tól

Az ARM hivatalosan is bejelentette a Mali-DP650 jelzésű kijelzőprocesszorát, amelyet eddig Gemini kódnéven lehetett ismerni. A termék egy az egyben a Mali-DP550 továbbfejlesztése, így nagyrészt ugyanazokat a funkciókat kínálja némileg feljavítva.

Hirdetés

Többek között a Mali-DP650 hét 4K-s úgynevezett composition réteget tartalmaz, ennél fontosabb azonban az ARM CoreLink MMU-500-zal való optimalizált interoperabilitás, amivel így megoldható a 4K-s kijelzők 60 Hz-en történő meghajtása is. Ezek a nagy felbontású kijelzők azonban viszonylag sokat fogyasztanak, így a Mali-DP650 támogatni fogja a variálható frissítési frekvenciát, így a frissítési frekvencia az energiatakarékosság érdekében csökkenthető, ha erre lehetőség van. Fontos kiemelni még azt is, hogy a sztereó 3D tekintetében a Mali-DP650 az előddel ellentétben annyiban kínál kevesebbet, hogy az ARM ehhez már nem biztosít szoftvertámogatást. Ez azt jelenti, hogy az új kijelzőprocesszor technikailag ugyan képes a sztereó 3D-s kép megjelenítésére, de az ehhez szükséges szoftveres alapot már a licencelőnek kell megírnia.

A Mali-DP650 egyébként általánosan kevesebbet fogyaszt a Mali-DP550-hez viszonyítva, de a pontos értékeket az ARM nem árulta el, viszont ilyen változások mellett az új rendszerchipekhez leginkább az új kijelzőprocesszort érdemes választani, amely természetesen már licencelhető. Várhatóan az újabb, elsősorban tévégyártóknak szánt fejlesztések már ezt a kijelzőprocesszort fogják használni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés