Az ARM emeli szerverpiaci előrejelzéseit

Régóta lehet tudni, hogy az ARM érdeklődik szerverpiac iránt, és a vállalat tervei igen impozánsak, ugyanis nemrég Simon Segars, a vállalat elnök-vezérigazgatója kifejtette, hogy 2020-ra a szerverpiac 20%-át szeretnék megkaparintani, amelyre konkrét tervet dolgoztak ki.

Pete Hutton, a vállalat termékfejlesztésekért felelős ügyvezető alelnöke elmondta, hogy az eddig elért eredményeket, a partnerek érdeklődését, illetve ARM-os irányba tett befektetését látva 2020-ra nem 20%-os, hanem 25%-os részesedést várnak.

Az ARM aktuális partnerei között az AMD, az Applied Micro, a Cavium, a Marvell, a Texas Instruments és az Annapurna Labs neve szerepel, és ezek a vállalatok fognak kijönni az első ténylegesen megvásárolható ARM-os szerverprocesszorokkal az elkövetkező fél évben. Ez lesz a tényleges kezdés, amitől az ARM még nem vár sokat, mivel első körben a még felmerülő problémák orvoslása lesz a cél, hogy aztán 2017-ben elkezdődhessen a letámadás.

Az aktuális tervek szerint az első igazán komoly gyomrost az Ares és a Prometheus kódnevű processzormagok fogják bevinni a konkurens architektúráknak. Ezek közül az előbbinek lesz nagyobb a teljesítménye, de utóbbi is elérhető lesz a szerverpiac egyes szegmenseiben, jellemzően ott, ahol elsődlegesen az energiahatékonyság kulcsfontosságú, és ennek javításáért az alacsonyabb magonkénti teljesítmény is elfogadható. Bizonyos partnerek pedig saját ARMv8-as dizájnt terveznek, amelyektől szintén sokat vár a brit processzortervező vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés