Hirdetés

AquagraFX GTX 680: az első vizesblokk az NVIDIA új csúcskártyájához

Hirdetés

A német székhelyű Aqua Computer nem először tesz tanúbizonyságot hihetetlen gyorsaságáról, hiszen a Radeon HD 7970 debütálásakor is elsőként dobta piacra a típusspecifikus HD7950/7970 vízhűtő blokkját, mely az aquagrATIx elnevezést kapta. A GeForce GTX 680 esetében hasonló a helyzet, mint az említett AMD kártya megjelenésekor, hiszen az új NVIDIA kártya még csak tegnap jelent meg a piacon, de az AquaGraFX GTX 680 máris rendelhető állapotba került.

A plusz kártyahelyet nem igénylő réz hűtőblokk természetesen komplett megoldást kínál a GPU, memória és VRM hűtésére egyaránt. A gyártótól megszokott egyszerű, de elegáns rozsdamentes acélból készült burkolatot lecsavarozva láthatóvá válnak a csatornák, ami a grafikus processzor felett (most már mondhatjuk, hogy szokás szerint) micro-fin kialakítást kapott a jobb hőleadás érdekében.

Ennek nem csak belül, hanem kívül is nagy figyelmet szenteltek, így a grafikus kártya elemeivel érintkező felületeket is szépen eldolgozták, tükörfényesre polírozták.

Az AquaGraFX blokk egy már meglévő vízhűtő rendszerbe illeszthető be, és G1/4"-es csatlakozásra van felkészítve, de az ehhez szükséges eszközöket külön kell beszerezni. A termék a gyártó webshopjában rendelhető meg, ára 94,90 euró plusz szállítási költség.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés