Szabadulna a hagyományos billentyűzettől az Apple?

Hirdetés

A 2015 őszére datált, de csak nemrég felfedezett, "Zero Travel" néven futó Apple szabadalom szerint a cég jelentősen megváltoztatná az ultravékony MacBookat úgy, hogy a fizikai billentyűzetet a hagyományos touchpadokat a már ismert Force Touch trackpadokhoz hasonló megoldással váltaná fel. Ez azt jelentené, hogy kiiktatnák a mozgó alkatrészeket és ezzel a ma ismert fizikai billentyűzetet, helyette pedig egy nagy nyomásérzékeny felület lenne, amin haptikus visszajelzést alkalmaznának.


[+]

Ám a gombszerű megjelenés nem tűnne el, a nagy egybefüggő területen a könnyebb eligazodást segítené, hogy a virtuális gombok határvonalait a mikroperforált átszűrődő háttérfénnyel jelölnék, amin keresztül akár a beépített világítás fénye is átszűrődhetne.


[+]

Ez lehetőséget adna arra, hogy a kiosztás variálható legyen, és mindig az adott alkalmazáshoz leginkább illő karakterek jelennének meg. A szabadalom szerint a numerikus részt is egyszerűen integrálnák úgy, hogy ez a "tapipadként" funkcionáló trackpad zóna mellé a csuklótámaszra kerülne. Sőt, annak is meglenne a lehetősége, hogy akár több, különféle alakú érintésérzékeny zónát lehetne kialakítani.


[+]

Egy-egy ilyen szabadalom felbukkanása vagy megléte nem jelenti azt, hogy a cég mindenképpen ebbe az irányba fog elmenni, de mindenesetre érdekes látni, hogy miként próbálják a jó öreg billentyűzetet leváltani. Az viszont tény, hogy nem lesz könnyű, hiszen a sík felületen történő gépelés nem tartozik a legkényelmesebb és leggyorsabb beviteli módszerek közé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés