Hirdetés

FreeSync és G-Sync monitorduó az AOC palettáján gamer célokra

Az Agon sorozatba érkező kijelzők magas képfrissítésre és alacsony válaszidőre vannak kihegyezve.

Az AOC idestova egyetlen darab kijelzőt kínált a gamer keménymagnak szánt Agon sorozatban, de a legújabb, AG241QG és AG241QX modellek bejelentésével ez a szám rögtön háromra ugrott. Az AG241-es modelleket a gyártó teljesen azonos alapokra építette, beleértve az állítható magasságú, dönthetőséget és portré módot kínáló masszív állványt, illetve a 2560x1400 képpont felbontású, 24 hüvelykes képátlójú, TN+film panelt is, ami mögött PWM mentes háttérvilágítás dolgozik. Az eltérés a kijelzők között, hogy a QX modell válaszideje 1 ezredmásodperc és az Adaptive-Sync, avagy AMD FreeSync technológiát támogatja 30-144 hertzes tartományban, míg a QG modell az NVIDIA G-Sync kompatibilis modell, amely 165 Hz-es képfrissítést is támogat, válaszideje pedig 4 ezredmásodperc.


[+]

Értelemszerűen a panel típusából kifolyólag a betekintési szögekkel kapcsolatos paraméterek (170°/160°) nem fog rekordot döntögetni, de a cél ezúttal nem is ez volt. A kontrasztarány 1000:1-hez, a maximális fénysűrűség pedig 350 cd/m². A kijelzők mindegyikébe került sztereó hangszóró, valamint USB 3.0-s hub, illetve rendelkeznek fejhallgató akasztóval és 3,5 milliméteres jack audio ki- és bemenetekkel. Ám míg a freesynces AG241QX hátulján D-Sub, DVI, HDMI és DisplayPort bemenetek találhatók, addig az NVIDIA megoldását támogató AG241QG-re csak HDMI és DisplayPort került.


[+]

Az AOC újdonságai az ősz folyamán érkeznek, egészen pontosan az AG241QX augusztusban lesz megvásárolható 449 euróért, míg az AG241QG szeptemberben lesz elérhető 599 eurós áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés