Androidos, tévékhez szánt kiegészítőn dolgozik az NVIDIA?

A BBC News információi szerint az NVIDIA egy új androidos eszközön dolgozik, amelyet a tévékhez szánnak. Ez egy HDMI bemenetre köthető apró szerkezet lenne, és a nappaliba költöző játékosok kényelmét célozná meg.

Hirdetés

A vállalat koncepciója erre vonatkozóan már a Shield kézikonzol kapcsán is bemutatkozott, mivel utóbbi terméket a tévére lehetett csatlakoztatni, majd a másik szobából a GeForce VGA-t tartalmazó PC futtatta a játékot, amin a felhasználó a Shielden, vagy szimplán egy külön vásárolt kompatibilis gamepaden a tévé előtt játszhatott. A rendszer működése pofon egyszerű, hiszen egy helyi felhőről van szó, vagyis a PC a Wi-Fi kapcsolaton keresztül megkapja a bemeneti adatokat, majd az elkészült képkockát szintin a Wi-Fi hálózat használatával eljuttatja a Shieldre, amely így megjelenhet a tévén.

NVIDIA GameStream
NVIDIA GameStream

A Shield kézikonzol viszont drága, ami főleg köszönhető a kijelzőjének és a beépített akkumulátorának, amelyek például a fentebb részletezett funkció kihasználásánál amúgy sem szükségesek. Az állítólagos új kiegészítő erre lenne megoldás, hiszen csupán egy NVIDIA Tegra K1 rendszerchipet tartalmazna némi memória, háttértár, illetve a szokásos vezérlők társaságában, így képes lenne ellátni ugyanazt funkciót, amit a Shield, legalábbis ami a streamelt játékokat illeti. Mindezt természetesen olcsóbban, hiszen kijelzőre és akkumulátorra nincs szükség.

Az NVIDIA célja teljesen érthető. Egyszerűen a vállalat nem tudja megakadályozni a játékosok nappaliba vándorlását, arra pedig nyilvánvalóan nem biztathatják őket, hogy vásároljanak új generációs konzolt, mert nem lenne belőle hasznuk. A PC-ről való streamelés viszont egy reális alternatíva, hiszen biztosítja a kényelmet, illetve a GeForce Experience program be is állítja előre a támogatott játékok grafikáját, vagyis a felhasználó eséllyel pályázik arra, hogy megkapja azt az élményt, amit a konzolok nyújtanak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés