Androidos telefonból csinálna windowsos notebookot a Samsung?

Nem számít újdonságnak ma már, ha egy készülék több operációs rendszert futtat, sőt az sem, ha az adott termék némi átalakítással vagy kiegészítő használatával egy másik termékkör szerepét is képes betölteni. Ilyen példának okáért az ASUS Padfone, hogy mást ne említsünk, ami telefonként és egy dokkolóba helyezve táblagépként is tud funkcionálni.

Úgy tűnik viszont, hogy a Samsung valami nagyobban gondolkodik, hiszen egy szabadalmi bejelentés alapján úgy tűnik, hogy az okostelefonból rögtön egy notebookot varázsolnának. A közzétett képek alapján egyértelmű, hogy a behelyezett telefon/phablet lenne az egész koncepció lelke, ezen futna az Android, illetve a képek alapján valószínűsíthetően egy Windows. A dokkoló adná a notebook formátumot, ami lényegében kimerülne egy notebookházba épített billentyűzetben, egy kijelzőben, valamint egy track/touchpadban.


[+]

Érdekesség, hogy a képek tanúsága szerint a behelyezett mobilkészülék kijelzővel felfele kapna helyet, ami ezáltal használható maradna, ez pedig többféle felhasználási lehetőséget rejt magában: a fő  kijelzőn a Windows, a mobilon pedig az Android rendszer képe lenne látható, vagy éppen fordítva, illetve a mobil eszköz képe másodlagos kijelzőként funkcionálna, mondjuk kiterjesztett módban.


[+]

Nem ez lenne a Samsung első dupla operációs rendszert futtató eszköze, hiszen korábban az ATIV Q-nál már próbálkoztak hasonlóval. A fentiek összességében jól hangzanak, de könnyen előfordulhat, hogy semmi sem válik valóra az egész tervből, hiszen a szabadalmi bejelentés nem jár kötelezettséggel a megjelenésre nézve.

Előzmények

Hirdetés