Hirdetés

Új termékekkel frissíti asztali termékflottáját az AMD

Hirdetés

Az AMD a mai napon egy nagyobb frissítést tart az asztali termékskála szempontjából, amelyre persze a CES-es bemutatókból lehetett számítani.

Az új, Socket AM3+ és FM2+ foglalattal felszerelt alaplap listája
Az új, Socket AM3+ és FM2+ foglalattal felszerelt alaplap listája [+]

Kezdésnek számos új, Socket AM3+ és FM2+ foglalattal felszerelt alaplap érkezett, illetve érkezik. Ezek elsődlegesen az USB 3.1-et hozzák, amely elérhető lesz Type-A és Type-C aljzattal is, illetve több modellen lesz M.2 foglalat. Ahogy korábban is írtuk, ez technikailag nem számít újdonságnak, mivel az alaplapgyártók korábban is gondoltak az új csatolókra, de az AMD mostantól a fenti extrákat gyári támogatás mellett kínálja, amely leegyszerűsíti a partnerek munkáját.

Az AMD új Wraith nevű hűtője
Az AMD új Wraith nevű hűtője [+]

Szintén az idei CES-en került elő az AMD Wraith nevű processzorhűtője, amely a korábbi modellnél jobb hűtési hatékonyságot biztosít, és a dolgát lényegesen csendesebben teszi. Ez a 125 wattos hőmennyiség elvezetésére tervezett hűtő első körben az AMD FX-8370 jelzésű processzor mellé kerül, így utóbbi termék újracsomagolt formában érhető el a mai naptól 199 dolláros áron. A készlet erejéig a régi csomag is megmarad, de ennek az ára 189 dollárra csökken.

Az AMD új, 65 és 95 wattos hőmennyiség elvezetésére tervezett hűtői Az AMD új, 65 és 95 wattos hőmennyiség elvezetésére tervezett hűtői
Az AMD új, 65 és 95 wattos hőmennyiség elvezetésére tervezett hűtői [+]

Érkezik azonban még két új hűtő, amelyek nem kaptak külön nevet, így csupán near-silent jelzővel lettek illetve, ami jelzi, hogy a korábbi gyári megoldásokhoz képest a hatékonyságuk jelentősen javult és rendkívül halkan teszik majd a dolgukat. Ezek közül a nagyobbik 95 wattos, míg a kisebbik kisebb, de egyelőre nem specifikált hőelvezetésre lett tervezve. A 95 wattos verziót megkapja az AMD Athlon X4 860K és 870K jelzésű CPU, illetve az A8-7650K és A8-7670K jelzésű APU. A kisebbik verzió még egyik termékhez sincs felhasználva, később lesz csak bevetve.

Végül, de nem utolsó sorban érkezik két új APU és egy új CPU is, amelyek a Socket FM2+ foglalatú alaplapokba helyezhetők. Az A10-7860K és A8-7470K jelzésű APU-kra kitérve mindkét friss modell a háromnegyed éve bemutatott Godavari lapkára épül, de az Athlon X4 845 egy már a mobil piacon bemutatott, Carrizo kódnevű lapka asztali verzióját használja. Ez azt jelenti, hogy ebben már nem Steamroller, hanem az Excavator magok, vagy jobban mondva modulok találhatók, cserébe viszont le van tiltva benne az IGP. Az újdonságok pontos paramétereit az alábbi táblázatok részletezik:

AMD Godavari – A szériás generáció
Típus Órajel / Turbó órajel L2 cache DDR3 maximális órajele
Radeon magok száma IGP alap és turbó órajel Fogyasztás (TDP)
A10-7860K (4 mag) 3,6/4 GHz 2 x 2 MB 2133 MHz
512 (R7) 757 MHz 65 W
A6-7470K (2 mag) 3,7/4 GHz 1 MB 2133 MHz
256 (R5)
800 MHz 65 W
AMD Carrizo – Athlon X4 szériás generáció
Típus Órajel / Turbó órajel L2 cache DDR3 maximális órajele
PCI Express 3.0-s csatornák száma
Fogyasztás (TDP)
845 (4 mag) 3,5/3,8 GHz 2 x 1 MB 2133 MHz
8 65 W

A hűtés szempontjából az AMD A10-7860K és az Athlon X4 845 az új 95 wattos near-silent modellt kapja meg, míg az AMD A8-7470K esetében be kell érni a korábbi generációs verzióval.

A fentiek mellett az AMD pár OEM-eknek szánt összeállításról is beszélt, amelyeket a partnerek együtt rendelhetnek, így jutva bizonyos kedvezményekhez. Ezeket a vállalat az asztali piac különböző területeire szánja. Az alábbi három kép minden lehetséges opciót jellemez.

Az AMD OEM-eknek szánt belépő, középkategóriás és nagy teljesítményű platformkonfigurációi Az AMD OEM-eknek szánt belépő, középkategóriás és nagy teljesítményű platformkonfigurációi Az AMD OEM-eknek szánt belépő, középkategóriás és nagy teljesítményű platformkonfigurációi
Az AMD OEM-eknek szánt belépő, középkategóriás és nagy teljesítményű platformkonfigurációi [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés