Az AMD ventilátort nélkülöző, néma, Trinity HTPC rendszert mutatott be

Mozgó alkatrészeket nélkülöző, azaz teljesen néma komplett PC-t mutatott be az AMD Tokióban. Az ASUS F2A85-M Pro alaplapba az adatlap tanúsága szerint egy eddig nem látott, 65 W-os TDP-vel rendelkező AMD A10-5700K Trinity APU került, mellé pedig 2x4 GB AMD 1866 MHz-es DDR3 modult pakoltak, az adatok tárolását pedig egy 240 GB tárkapacitású Corsair Force GT SSD-re bízták. Külön PCIe foglalatba illesztett grafikus kártyát természetesen nem alkalmaztak, a megjelenítéssel kapcsolatos számításokat az APU-ba integrált, 384 VLIW4 shader processzort tartalmazó HD 7660D intézte.


[+]

Az említett alkatrészek az itthon sem teljesen ismeretlen Streacom FC5 alumínium HTPC-házban kaptak helyet. A passzív hűtésre kihegyezett kuckó már gyárilag tartalmazza a processzor hűtésére szolgáló hőcsöves elemeket, hőleadó felületként pedig maga a ház szolgál. A félmagas házban egy egy 120 wattos tápegység megtalálható, de akár még egy slim optikai meghajtó is elfért volna benne.


Az AMD célja a kiállított PC-vel a Trinity népszerűsítése HTPC feladatkörben. Tekintettel arra, hogy csupán koncepcióról van szó, nem pedig egy forgalomba kerülő komplett termékről, így nincs abban semmi különös, hogy az AMD árat sem adott meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés