Hirdetés

Az AMD részben leleplezte a Radeon R9 290X tempóját

Talán sokan nem tudják, de az AMD egyik főhadiszállása pont Montreal közelében van, így az NVIDIA szupertitkos rendezvényére a cég is kilátogatott. A hírek szerint a zöldeket is meglepte, hogy a meghívott újságíróikat a rendezvényüknek otthont adó hotelből szállította át az AMD a saját portájára. Állítólag ez nem mindig sikerült, hiszen az illem azt diktálja, hogy a meghívó rendezvénye az első, de páran beadták a derekukat.

Az AMD egyébként nem árult zsákbamacskát. Az egyik külföldi kollégától megtudtuk, hogy a vállalat a Radeon R9 290X előzetes tempójának publikálásával csábított mindenkit, ami nyilván hízelgő lehetőség lehetett. Ráadásul a tesztet mindenki maga végezhette el a BioShock Infinite és a Tomb Raider című játékokban, de csakis 4K-s felbontás mellett. Az új csúcs-Radeon mellett a GeForce GTX Titan és 780 is adott volt, így mindenki kedvére választhatott összehasonlítási alapot. Sőt, a BioShock Infinite esetében a készülő tesztek, 4K-s felbontásban mért eredményeit is nyilvánosságra lehet hozni.

AMD Radeon R9 290X
AMD Radeon R9 290X [+]

Az előbbiek miatt érdemes több oldalt is áttekinteni, hiszen a mérés helye és a beállítások nem mindig egyeztek, főleg ha saját tesztkonfigurációról van szó. Az AMD a részvételt visszautasító személyeknek is küldött képeket, illetve biztosított számukra a saját mérésből származó eredményeket. A hivatalosan nyilvánosságra hozott táblázatrészletből kiderül, hogy a BioShock Infinite maximális és a Tomb Raider normál beállítások mellett rendre 37,67 és 34,5 képkocka/másodperces tempóra volt képes GeForce GTX 780-on, míg Radeon R9 290X ugyanilyen beállításokkal rendre 44,25 és 40,2 képkocka/másodperces értékeket mutatott fel úgynevezett csendes módban. Utóbbiról bővebben is lehetne írni, de sajnos még nem lehet. Összegezzük úgy, hogy azt teszi, amire a neve is utal, de nyilván van némi negatív hatása a normál teljesítményre.

Ennél többet jelenleg nem lehet leközölni, így ezt mindenki tekintse egy előzetesnek, vagy amolyan kiindulópontnak, később természetesen az apró részletek is kiderülnek, és azok már nem az AMD hivatalos mérései lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés