Az AMD nem készít több SeaMicro szervert

Hirdetés

Az AMD nagyjából két éve vásárolta fel a SeaMicro néven ismert céget, amelyet elsődlegesen a szabadalmaiért és a Freedom fabric technológiájáért szereztek meg, de átvették a szervergyártással foglalkozó üzletágat is. Utóbbinak hála a SeaMicro a felvásárlást követően nem zárt be, hanem továbbra is kínált kész szervereket a Freedom fabric technológiára építve, sőt a sok inteles modell mellé egy AMD-s SM15000-es mikroszerver is érkezett még 2012-ben, de azóta nem történt frissítés.

Az AMD a mai naptól már nem is kíván direkten részt venni a szervergyártásban, így ezt mostantól újra a partnereikre bízzák. Ennek értelmében a SeaMicro szervergyártással foglalkozó részlege megszűnik, és a dolgozók lényegében teljesen beolvadnak az AMD-be, ahol a feladatuk a partnerek szervergyártással kapcsolatos teendőinek segítése lesz. Úgy tudjuk, hogy a szervergyártással foglalkozó üzletágat bőven kevesebb mint száz ember felügyelte a utóbbi hónapokban, így ez a részleg már korábban sem üzemelhetett teljes kapacitással. Természetesen az AMD a leadott megrendeléseket még teljesíti, illetve a leszállított szerverek támogatása sem szűnik meg, de új megrendelést már nem vesznek fel SeaMicro szerverre. A vállalat az aktuális ügyfelek bővítésre vonatkozó igényét a későbbiekben a partnereiken keresztül intézi.

A szervergyártással foglalkozó üzletág bezárása a technológiákra vonatkozó terveken nem változtat. A Freedom fabric továbbra is licencelhető a partnerek számár, illetve a fejlesztése sem áll le, így érkeznek az újabb verziók. A fejlesztés alatt álló, szerverbe szánt lapkák is elkészülnek a terveknek megfelelően és ezek a partnereknél elérhetők lesznek, úgymond gyárinak tekinthető SeaMicro szerver viszont a fentebb részletezett okokból nem épül majd rájuk.

Előzmények

Hirdetés