Nagyon alacsony fogyasztású beágyazott SoC APU az AMD-től

Az AMD a nyári uborkaszezonban ragadta meg az alkalmat, hogy az áprilisban bemutatott, G szériás, beágyazott rendszerekbe szánt SoC APU-kat egy rendkívül alacsony fogyasztású opcióval egészítsék ki. A GX-210JA jelzésű újdonság ugyanarra a Kabini kódnevű lapkára épül, mint a nagyobb teljesítményű és többet fogyasztó testvérei, de mégis meg lesz a helye a piacon, mivel a vékonyklienseknél inkább az alacsony fogyasztás és az energiahatékonyság számít.

A GX-210JA két darab 1 GHz-es órajelen üzemelő Jaguar processzormagot rejt, míg az IGP szerepét egy Radeon HD 8180-as megoldás tölti be, mely a GCN architektúrára épít, a számításokról pedig 128 darab shader részelem gondoskodik 225 MHz-es magórajelen. A lapka felépítését és tudását a fentebb linkelt oldalon részletesen elemeztük, így az ott leírtakra nem térünk ki újból. Ami fontos szempont, hogy az AMD GX-210JA is támogat ECC-t, ahogy a többi testvére, illetve -40 és 85°C-os hőmérsékleti viszonyok között is működőképes. Ez a vékonyklienseknél nem mindig követelmény, de a beágyazott rendszereket extrém körülmények között is szokás használni, így több potenciális ügyfélnél alapvető igény az extrém tűrőképesség.

A mindössze 6 wattos TDP fogyasztási osztályba sorolt AMD GX-210JA rendszerchipet elsősorban a vékonykliensekben utazó Dell Wyse igényelte, így építeni is fognak rá terméket, de az újdonság más érdeklődőnek is elérhető, ha bárkinek fontos a rendkívül alacsony fogyasztás. Az AMD G szériás beágyazott megoldásaira jellemző minimum 5 éves terméktámogatási ciklus az új modellre is érvényes, és ez nyilván megdrágítja majd a lapkát, hiszen elsősorban nem a hardvert, hanem a kapcsolódó szoftveres szolgáltatásokat kell majd megfizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Hirdetés

Gamer laptop: már felveszi a versenyt az asztali pc-vel

PR Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a játékosoknak nagy teljesítményű asztali számítógépre van szüksége. Ez mára megváltozott: a gamer laptopok sem maradnak le mögöttük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés