A kijelzőkre gyúr a FirePro W600

Az AMD az idei InfoComm rendezvényen bemutatta a FirePro W600 jelzésű professzionális VGA-t, melyet a cég a kijelzőfalak meghajtására tervezett. Ennek megfelelően a termék legfontosabb tulajdonsága, hogy hat darab DisplayPort 1.2 HBR2-es interfész sorakozik a hátlapon, melyek hat darab 4096x2304 pixeles felbontású megjelenítőt vagy projektort hajthatnak meg 60 Hz-es frissítés mellett. Ezzel a kijelzőfal felbontása 12288x4608 pixel lehet, de az Eyefinity szolgáltatásnak köszönhetően a megjelenítőket igény szerint lehet elrendezni, így 24576x2304 pixeles felbontás is létrehozható.

Hirdetés

A FirePro W600 azonban nem csak önmagában működik, hanem párosával is. Két terméket összekötve már 12 darab kijelző köthető Eyefinity konfigurációba és az így elérhető felbontás 24576x4608 vagy 49152x2304 pixel. A kártya tehát bőven kielégíti a mai kijelzőfalakra vonatkozó igényeket, sőt, az egyes megjelenítőkhöz független nyolccsatornás hangfolyam is rendelhető, bár ez a megcélzott piacon nem szokott igény lenni, de a lehetőség adott.

Az x16-os PCI Express csatolóba helyezhető VGA az AMD új generációs Cape Verde cGPU-ját használja, így a legújabb technológiák támogatása megoldott. A vállalat a lapka konkrét paramétereiről nem beszélt, hiszen a kijelzőfalaknál a 3D-s vagy számításigényes programok futtatására nincs túl nagy igény, de a felhasználás módja természetesen nem korlátozódik erre a területre. Annyit tudni lehet, hogy a kártyán 2 GB kapacitású GDDR5 szabványú VRAM található. A FirePro W600 nem igényel extra PCI Express tápcsatlakozót, így a fogyasztása 75 watt alatt marad, továbbá kikapcsolt kijelzők mellett aktiválódik a ZeroCore szolgáltatás, így a kártya fogyasztása elhanyagolható mértékűre csökken.

A termék professzionális mivolta természetesen magas vételárat is jelent, de erről sincs konkrétum. Az AMD a FirePro W600 képességeit az InfiniteZ, a Mitsubishi Electric MegaView, a Scalable Display Technologies és a Ventuz Technology AG segítségével élőben demonstrálja az InfoCommon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés