Az AMD felvásárolta a HiAlgo nevű céget

Nagyon érdekes dolgok jönnek a Radeon Software meghajtóba.

Az AMD bejelentette, hogy felvásárolták a HiAlgo néven ismert céget, amely főleg a játékosok körében népszerű Chill, Boost és Switch programokat fejlesztette. Ezek különböző módokon próbálnak extrákat nyújtani a felhasználók számára, legyen szó a teljesítmény automatikus és manuális növeléséről, vagy a fogyasztás csökkentéséről.

Hirdetés

Az AMD a tervei szerint a céget a Radeon Software meghajtót fejlesztő csoportba olvasztják be, és ez elhozza majd az egyes technológiáik integrálását is. Az eddigi tervek szerint a Switch program a manuális mivolta miatt különösebben nem érdekli az AMD-t, de a Chill és Boost már igen.

Mint ismeretes a HiAlgo Chill egy igen speciális működő limiter, ami nem korlátozza állandóan a képkockák frissítését egy meghatározott szintre, hanem elemzi a játékmenetet, és ha az pörgősre vált, akkor gyakorlatilag engedi a rendszert olyan képfrissítési értékkel futni, amennyire csak képes, míg ha az adott jelenet éppen nagyon lassú játékmenetet igényel, vagy akár szimpla beszélgetős átvezetőről van szó, akkor a képfrissítést alacsonyabb szintre korlátozza. Ilyen formában a felhasználói élmény nem változik, viszont csökken a rendszer fogyasztása, ugyanis a lassú játékmenet mellett nem szükségesek a magas képfrissítési értékek.


Akcióban a HiAlgo Boost

A HiAlgo Boost hasonlóan trükkös program, de más oldalról közelíti meg a kérdést. Ez az alkalmazás tulajdonképpen nem engedi, hogy a képfrissítés egy bizonyos szint alá csökkenjen. Ezt úgy éri el, hogy ha a képkockák számításának időigénye túlmegy egy meghatározott időtartamon, akkor csökkenti a beállított felbontást egy bizonyos határig. Amint kellően gyorsan számolható jelenetek érkeznek újra, a felbontás visszaáll az eredeti szintre.

Az AMD ezt a két rendszert szeretné beintegrálni a saját szoftvercsomagjába, így a vállalat felhasználóinak ezekhez a trükkökhöz nem kellene külső segédprogramokat használniuk. A HiAlgo Chill és Boost egyébként leginkább az eSportot űző játékosok körében népszerű, így a koncepció egyértelműen e réteg meggyőzése.

A felvásárlással a HiAlgo Chill, Switch és Boost programok fejlesztése befejeződik, de az aktuális verziók egy ideig elérhetők maradnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés