A beágyazott rendszerek piacán sem veti meg az ARM-ot az AMD

Az AMD a tegnapi napon mutatta be az új generációs G szériás APU-kat, melyek a Kabini kódnevű rendszerchipre épülnek. Páran észrevették azonban a logóban található „X” betűt, amit elsőre nem lehetett hova tenni, de az AMD megmagyarázta ennek jelentését.

Arun Iyengar, a cég beágyazott rendszerek fejlesztéséért felelős vezetője elmondta, hogy az „X” az x86 architektúrára utal. Ez fogja majd megkülönböztetni az ARM-os megoldásoktól, amelyek a jövőben érkeznek. Feltételezzük, hogy azok logójára egy „A” betű kerül majd.

Az AMD már a szerverek kapcsán bejelentette, hogy készítenek ARMv8-as architektúrára épülő alacsony fogyasztású processzorokat, így valószínű, hogy a beágyazott rendszereket is ugyanazzal a licencszel képzelik el, ami minden bizonnyal a Cortex-A57-es magra vonatkozik. Ez azt is jelenti, hogy az ARM-os G szériás SoC APU 2014-nél korábban nem is jön.

Az AMD egyébként minden bizonnyal a GCN architektúrára épülő IGP-vel szeretne kitűnni, és főleg ezért célozzák meg az ARM-os megoldással a beágyazott rendszerek piacát, mert itt kihasználható a beépített extra tudás. Az elején ez valószínűleg viszonylag szimpla integráció lesz, ahogy a Kabini SoC APU is az, de később a GCN architektúra átalakítható az ARMv8-hoz, így nem csak AMD64-es magokkal mélyíthető el az integráció.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés