Alacsony profilú FirePro VGA-val frissít az AMD

Az AMD az elmúlt év nyarán frissítette utoljára a FirePro termékcsaládot, de most előkerült egy új modell, amely a változó piaci igényekre reagál. Az új FirePro W4300 rendkívül egyszerű fejlesztésnek tekinthető, és a jellemzése szempontjából is elmondható róla, hogy a korábban megjelent FirePro W5100 alacsony profilú verziója.

Az új modell paramétereit az alábbi táblázat részletezi:

AMD új Firepro W4300-as VGA
Típus W4300
GPU kódneve Bonaire
Magórajel 930 MHz
Shader részelemek száma 768
Textúrázó csatornák száma 48
Memóriabusz 128 bit
Memória típusa GDDR5
Effektív memória-órajel 6 GHz
Blending egységek száma 16
VRAM kapacitása 4 GB
Maximális fogyasztás 50 watt
DisplayPort 1.2 kimenetek száma 4 darab

A táblázatból látható, hogy a teljes profilú W5100-hoz képest az alacsony profilú W4300 csak 50 wattal is beéri, vagyis 25 wattal kisebb a TDP limitje, mint a nagyobbik testvéré. Ez azt is jelenti, hogy bár a magórajel szempontjából a két modell gyakorlatilag azonos specifikációkkal rendelkezik, a valóságban a FirePro W4300 terhelés mellett valamivel kisebb órajelet állít be magának.


[+]

Minden más szempontból ugyanaz a két termék, tehát az újdonság a GCN architektúrára épül, és támogatja a színek 30 bites megjelenítését, a DirectX 12-es, és az OpenGL 4.5-as grafikus API-kat, az OpenCL 2.0, a Mantle és a C++ AMP felületet, valamint a CrossFire Pro technológiát. Az új generációs architektúrával járó előnyök is kihasználhatók, így például a Partially Resident Textures (PRT) eljárás, mellyel a cGPU-k maximum 32 terabájtos tömörítetlen textúrát támogatnak. Mindemellett később érkezik driver a Vulkan API-hoz is. Ezek persze az összes FirePro modellről elmondhatók.

Az AMD a FirePro W4300-at a CAD alkalmazásokhoz ajánlja elsődlegesen azokba a konfigurációkba, ahol számít a helytakarékosság. Utóbbi az elmúlt hónapokban igen fontos lett, mivel a professzionális munkaállomásoknál az apróbb méretű gépek érik el a legnagyobb piaci növekedést. A FirePro W4300 listaára 379 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés