Az Amazon tabletje nem az iPad 2 ellenfele lesz

Hirdetés

Több piaci elemző úgy véli, hogy az Android operációs rendszernek akkor van esélye az Apple megoldása ellen, ha megszületik egy olyan termék, ami valós ellenfele lehet az iPadeknek. Ezt a feladatot eddig senkinek sem sikerült abszolválni, de a régóta tudható, hogy az Amazon is tabletben gondolkodik, ráadásul a vállalat az előzetes hírek szerint a Google operációs rendszerét nézte ki. Ennek megfelelően a még be sem jelentett terméket már mindenki kikiáltotta iPad-gyilkosnak, de az új adatok birtokában ez a kijelentés nagyon messze áll a valóságtól.

A Business Insider információi szerint egy 7 hüvelykes tablet érkezik, mely inkább a nagy rivális NOOKcolor ellenfele lesz. Ez a termék ugyanis már az Amazon Kindle előtt jár a negyedéves eladásokat tekintve, és erre természetesen reagálni kell.

Az Amazon újdonsága színes kijelzővel rendelkezik majd, de a benne található lapka nem lesz túl nagy teljesítményű, és kamera sem lesz a masinán. Ettől függetlenül az új gép még mindig jelentősen javíthat a Google Android részesedésén, de trónfosztás minden bizonnyal elmarad, így továbbra is az Apple iPad 2 számít majd a legjobb tabletnek a piacon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés