Az Amazon nem túl tisztességes módon pörköl oda az Apple-nek és a Google-nek

Az Amazon talán napjaink leghíresebb webáruháza, ahol tényleg szinte minden megtalálható, beleértve az Apple és a Google termékeit is. A vállalat azonban kiadott egy közleményt a partnereinek, hogy az Apple TV-t és a Google Chromecast kiegészítőket csak október 29-ig rendelhetik. A forgalmazás beszüntetésének indoklása annyi, hogy az említett eszközök nem működnek megfelelően az Amazon saját fejlesztésű Prime Video szolgáltatásával, és a vállalat a jövőben nem szeretne olyan terméket árulni, amely ezt a lehetőséget nem kínálja fel a vevőknek.

A Prime Video szolgáltatást egyébként az Amazon Fire TV mellett támogatják a Roku set-top boxok, illetve a Microsoft Xbox One és Sony PlayStation 4 konzolok, és ezeket a vállalat továbbra is forgalmazni fogja, illetve bármilyen gyártó multimédiás eszköze felkerülhet, vagy maradhat az áruházban, ha a Prime Video szolgáltatás működését nem akadályozzák.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy Apple és a Google önmagában nem tiltja a cégeknek a különböző szolgáltatások elérhetővé tételét az eszközeiken, de ezért cserébe némi részesedést kérnek a bevételből. Az Amazon a Prime Video szolgáltatás esetében a teljes bevételt magának akarja, és ilyen feltételekkel az Apple és a Google nem fogadta el az integrálást. Gyakorlatilag a tárgyalások megfeneklése vezetett az Amazon nem túl tisztességes fellépéséhez.

Az Apple-t valószínűleg túl nagy hátrány emiatt nem éri, mivel a vállalat bolthálózata meg fogja oldani a fenti problémát, a Google azonban kellemetlen helyzetbe kerül, mert a Chromecast kiegészítők értékesítésében fontos szerepet játszott az Amazon webáruháza, így a keresőóriás valószínűleg megpróbál majd egyezkedni a partnerével az értékesítés folytatásáról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés