Hirdetés

Alienware M18x R2: asztali konfigurációkat alázó notebook a láthatáron

A Dell prémium kategóriás márkaneve, avagy az Alienware nem szorul különösebb bemutatásra. A név hosszú idők óta egyet jelent a piacon kapható legerőteljesebb mobil játékos konfigurációkkal. A roppant teljesítménynek persze ára van, hiszen ezek a laptopok igen nagyméretűek és tömegükből is kijönne vagy négy Ultrabook, de ha azt nézzük, hogy játékok futtatása terén asztali konfigurációkkal összemérhető képességekkel rendelkeznek, akkor ezzel a kompromisszummal ki lehet egyezni – jobban, mint a sokszor 1 millió forint fölötti vételárral.


[+]

A hamarosan érkező 18,4 hüvelykes Alienware M18x R2-ről óvatosan elkezdtek szivárogni az adatok, melyek alapján az új generációk is az abszolút csúcskategóriát fogják képviselni. Az M18x tavaly nyáron tesztlaborunkban vendégeskedett, a találkozás pedig tetszéssel zárult. Az R2 a „sima” M18x-hez képest komoly frissítésen fog átesni.

Először is a játékra kihegyezett rendszerek legfontosabb opciójának számító videokártya terén a választék a legújabb darabokkal bővül mind az AMD, mind pedig az NVIDIA frontján. A vörösök CrossFireX-be rendezett Radeon HD 7970M párossal kívánnak megfelelő mennyiségű képkockát a felhasználók arcába pumpálni, míg a zöld sarokban egy GeForce GTX 660M vagy SLI-t alkotva két darab GTX 675M hivatott ezt a feladatot ellátni. A végleges specifikáció egyes részletei még mindig ismeretlenek, de a hírek szerint Intel Ivy Bridge processzor fog szorgoskodni az Alienware M18x R2-ben, és akár olyan lehetőségek közül is válogathatunk, mint a WirelessHD kártya. Ennek értelmében hivatalos vételárat sem közöltek még, de a millió forint feletti árcédula ezúttal is szinte biztosra vehető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés