Adattárolók egyvelege gyors csatlakozókkal és exkluzív tartalommal

Hirdetés

Ahogy közeledik a következő év, úgy válnak egyre elterjedtebbé a különböző, USB 3.0-s csatlakozóval ellátott adattárolók. Az új szabvány gyorsabb átviteli sebességet biztosít, ami nagyon jól jöhet, ha egyszerre sok adatot kell átmásolni az egyik meghajtóról a másikra. Persze vannak olyan vállalatok is, amelyek másfajta extrával próbálják elnyerni a vásárlók szimpátiáját.

Mindenképpen említést érdemel a Brando webshopjában kapható, UNITEK márkanéven forgalmazott adapter, aminek a segítségével 1,5 vagy 3 Gbps-os SATA csatlakozóval rendelkező merevlemezekhez kínál USB 3.0-s csatlakoztatást. A kicsi és könnyű, 69 x 40 x 12 mm-es és 67 grammos átalakító bármilyen merevlemezre vagy SSD-re rácsatlakoztatható, így egy normál winchesterből könnyen hordozható tárat hozhatunk létre, ha úgy hozza a szükség. Az UNITEK adaptere 48 dolláros áron kapható.

UNITEK adapter (forrás: Usb.brando.com)
UNITEK adapter (forrás: Usb.brando.com)

Az A-Data SSD-i már okosabb szerkezetek, ezeknél maguk a meghajtók rendelkeznek a SATA csatlakozó mellett USB 3.0-val is. Az N002 termékcsalád tagjai 64, 128 és 256 GB-os tárkapacitással érhetők el, az új modellek olvasási sebessége elérheti a 200, az írási a 170 MB/s-ot is. A stílusos külsejű, fekete, fémborítású SSD-k pontos megjelenési idejéről és áráról még nincs információ, de vélhetően jóval drágábbak lesznek a Brando adapterénél.

A-Data N002
A-Data N002

A PQI a kisebb méretben látja a siker titkát, a Cool Drive U366 termékcsalád pendrive-jait szintén USB 3.0-s porttal látták el. Az adattárolók 87 x 22 x 12 mm-es méretükkel simán zsebrevághatók. A gyors csatlakozónak köszönhetően akár a 97 MB/s-os olvasási sebesség is elérhető, ráadásul a sorozat legnagyobb tagjára akár 64 GB adatot is rámásolhatunk, a két kisebb modell 16, illetve 32 GB-os. A strapabíró alumíniumház ezüst vagy kék színezésű lehet, az USB 3.0-s konnektort pedig műanyag kupak védi. Az U366 szériás PQI pendrive-ok jövő januárban kerülhetnek a boltok polcaira, de az árukról egyelőre még nincs hír.

PQI Cool Drive U366
PQI Cool Drive U366

Úgy tűnik, hogy az LG a tradicionálisabb megoldások híve. A dél-koreai gyártó XG1 Chic nevű külső merevlemezei a szokásos sémát követik, az 1, 1,5 és 2 TB-os háttértárakat USB 2.0 porttal látták el. Ezek a meghajtók inkább a külsejükkel szeretnének kitűnni ki a hasonló termékek sokaságából, hiszen a lekerekített élek, gömbölyded formák, tükröződő fehér és fekete felületek jól illenek a legtöbb szoba berendezéséhez. A 3,5 colos winchestereket foglalkoztató XG1 Chic sorozatról a közelgő CES kiállításon tudhatunk majd meg többet.

LG XG1 Chic
LG XG1 Chic

Igazi különlegességet kínál a National Geographic webáruháza is. A nagy hírű magazin nem az adattároló tárkapacitásával, nem is a dizájnjával, de még csak nem is az extra csatlakozókkal próbálja meg eladni termékét, sokkal inkább a belsőre koncentrálnak. No nem hardveres értelemben, hanem tartalmilag. Ugyanis olyan hordozható merevlemezt forgalmaznak, amin megtalálható a National Geographic magazinok teljes archívuma, 1888-tól 2008-ig az összes lapszám minden anyaga a fotókkal együtt. Az USB 2.0 csatlakozású meghajtón még marad 100 GB szabad hely, ha esetleg saját adatokat tárolnánk a cikkek és képek mellett.

National Geographic-os adattár
National Geographic-os adattár

Az adatbázis természetesen könnyen átlátható, kereshető és böngészhető, így igazán élvezetes szórakozást nyújthat a természet érdekességei és a mesteri fényképek iránt érdeklődőknek – feltéve, hogy beszélnek angolul. A 200 dollárba kerülő adattár-archívum akár ajándéknak is kiváló lehet – ha nem is karácsonyra, de egy közelgő születésnapra vagy évfordulóra mindenképpen.

Könnyen böngészhető a tartalom
Könnyen böngészhető a tartalom

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés