Acer blog: táblagép irányítása csak pontosan, ujjlenyomat nélkül

A Windows 8 tabletek egyik hátránya, hogy a hagyományos felületen lévő ablakokat, vagy az itt futó programokat csupán ujjunkat használva nem mindig könnyű kezelni, hiszen számos olyan apró ikon van, aminek eltalálása precizitást igényelne, vaskos ujjainkról ezt pedig nem várhatjuk el. Tovább bonyolítja a helyzetet a kis kijelző képátló és az ehhez képest már-már extrém felbontások is, tehát más megoldást kell találni, ha éppen az egér nincs kéznél vagy nincs lehetőség annak használatára.


[+]

Az Acer ennek kiküszöbölésére egy tollhoz hasonló eszközt kínál külön megvásárolható kiegészítő gyanánt Iconia sorozatú W510/511(P) és W700(P) tabletjeihez. A fekete burkolatú vaskos mutatóeszköz vége rugós, és egy olyan puha, nem karcoló anyagból készített kör alakú talpat kapott, ami használható kapacitív érintőkijelzőkön való pepecseléshez.


[+]

A rugós vég nem visszahúzható, tollszerű működést biztosít, hanem a kényelmet szolgálja. Azaz lehetővé teszi, hogy a toll végén lévő korong akkor is pontosan illeszkedjen a kijelző felületére, ha a toll és a kijelző nem derékszöget zárnának be.

Ahogy az a videón is látszik, a flexitoll használata a kamera mögül, kinyújtott kézzel nem olyan egyszerű, mintha közelebbről, vagy akár a tabletet ölbe véve, rendeltetésszerűen használnánk. Azt persze nem állítjuk, hogy ez a megoldás mindig és minden helyzetben tökéletesen, pontosan ellátja a feladatát, de kis piktogramok és gombok esetében sokkal pontosabb, mint ha az ujjunkat használnánk.

Az Acer Transparent Flexible tollnak egyelőre nincs ára, és kereskedelmi forgalomba is csak a jövő évben kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények