Az Acer kihívja az Asust a luxusnetbookok kategóriájában

Hirdetés

Az év végére felpezsdül a netbookok piaca, ugyanis az Asus mellett az Acer is egy luxusmegoldásnak titulált versenyzővel szeretne frissíteni. Az előbbi vállalat már a Computexen bemutatta a Lamborghini VX6 jelzésű megoldást, mely az NVIDIA Ion 2 platformjára épít. A termék stílusjegyei természetesen a csodás sportautóiról ismert vállalatot mintázzák. Az Acer nem hagyhatja, hogy az egyik legfőbb konkurense egyedül kínáljon luxusnetbookot, így a Ferrari nevet bevetve készül a konkurencia modellje is.

Újabb ferraris netbook a láthatáron
Újabb ferraris netbook a láthatáron

Amit biztosan lehet tudni, hogy az Acer megoldása egy kicsit később – várhatóan 2011 legelején – lesz elérhető, és a hírek szerint az AMD Brazos platformjára épít, azaz a Fusion család Ontario kódnéven ismer APU-ját alkalmazza. Fontos különbség, hogy a ferraris megoldás 11,6 hüvelykes megjelenítőt fog használni, míg a Lamborghini VX6 esetében ez az érték 12,1 col. Persze valószínű, hogy a meglehetősen drága, 700 dolláros árkategóriát megcélzó versenyzők küzdelmének végkimenetele nem ezen a paraméteren fog múlni.

A 2011-es évben a netbookok várhatóan másodvirágzásukat fogják élni, mivel az Intel is a multimédiás szolgáltatások felé viszi el a Cedar Trail platformot, ennek megfelelően a kisméretű gépek esetében is alapfunkcióvá válhat a Full HD-s videók illetve a flashanimációk tökéletes gyorsítása.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés