Belül majdnem tablet, kívül monitor: Acer DA220HQL Smart Display

A Barcelonában tartott Mobile World Congress alkalmával az Acer a megnövelt tárkapacitású B1-en kívül még egy érdekes terméket mutatott be a mai napon. A Smart Display DA220HQL lényegében egy 21,5" képáltójú, 1920x1200 felbontású, 178 fokos betekintési szöget kínáló kétpontos érintőkijelzővel szerelt egybegép, de nem PC, ahogy ezt a kategóriától már megszokhattuk.

Az x86-os alkatrészek helyett jelen termékben egy ARM Cortex-A9 alapú rendszer (kétmagos, 1 GHz-es TI OMAP 4428 SoC, 1 GB RAM) dolgozik, és futtatja az Android 4.0-s operációs rendszert, amit természetesen ugyanúgy kezelhetünk, mint bármely okostelefont vagy tabletet. Természetesen némi egyediséget most is vittek a gyárilag telepített rendszerbe, hiszen integrálták az Acer Ring kezelőfelületet, valamint a nemrég bemutatott Acer Cloud szolgáltatás is elérhető, tehát könnyedén összeszinkronizálható a tulajdonunkban lévő számítógéppel, tablettel vagy okostelefonnal.

 


[+]

A legfontosabb hardveres szolgáltatások, mint az IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi és Bluetooth 2.1 vezérlő, az 1,2 megapixeles webkamera és a microSD foglalat most is részei a terméknek, de ez kiegészül még Ethernet porttal, 2x1 wattos hangszóróval, továbbá 3 darab USB kapuval, így szinte teljes körű számítógépként is funkcionálhat, amennyiben egeret és billentyűzetet csatlakoztatunk hozzá.A 20-75 fokig dönghető Smart Display persze hagyományos monitorként is működik, noha ezen a téren be kell érni egyetlen micro HDMI bemenettel. A kijelzővel kapcsolatos további paraméterek között 12 ezredmásodperces válaszidő és 250 cd/m²-es maximális fényerő szerepel. A DA220HQL nem csak az asztalra állítva használható, ugyanis hátoldalán VESA falikonzolokkal kompatibilis furatok is fellelhetők.


[+]

Az Acer 399 eurós végfelhasználói árat adott meg a márciusban megjelenő termékre, ami vélhetően idehaza is megvásárolható lesz, de a magyarországi képviselet információi szerint erről még folynak az egyeztetések.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények