Acer blog: két WQHD felbontású és egy ultra szélesvásznú monitorral újít az Acer

Az Acer három új asztali monitor piacra dobásával szeretne felzárkózni a vetélytársakhoz, és erre minden esélyük megvan a technikai paramétereket elnézve – nagy képátló, nagy felbontás, széles betekintési szöget kínáló panelek. Az újdonságok sorában az első a 27"-es T272HL utódja, a T272HUL. Ennél a típusnál a 2540x1440 pixeles WQHD felbontásra szavaztak, ami mellé 1,07 milliárd színmegjelenítés, 5 ezredmásodperces válaszidő, bónuszként pedig tízujjas érintős kezelés is jár. Emellett megtalálható lesz benne az USB 3.0-s elosztó, bemenetek terén pedig DVI, HDMI és VGA hármasból gazdálkodhatunk.


Acer T272HUL [+]

Külsejét és kialakítását tekintve is a Windows 8-as, pontosabban érintős kezeléshez optimalizálták a megjelenítőt: az aszimmetrikus kitámasztós megoldás 30-80 fokos dönthetőséget kínál. Az Acer tajvani weboldala a technikai paraméterek között megemlíti még az integrált Full HD webkamerát és a mikrofont, valamint DisplayPort bemenetet is, ám ezek a renderelt képeken egyelőre nem látszanak, de az árát (lásd lent) elnézve sanszos, hogy ezek nem maradnak ki belőle.

Acer T272HUL hátulról
Acer T272HUL hátulról

A másik két modell, a B276HUL és a B296CL a vállalat portfólióján belül az üzleti (B - Business) besorolást kapták. A B276HUL az előbb bemutatott T272HUL-hez hasonlóan szintén egy 27"-es IPS panelre épülő WQHD felbontású kijelző, ám ezúttal érintős képesség nélkül, 16,7 millió színmegjelenítéssel és 6 ezredmásodperces válaszidővel.

Acer B276HUL
Acer B276HUL [+]

Ezúttal a csomagolás sokkal visszafogottabb, a keskeny és vékony kávás kijelzőt az állítható magasságú Acer ErgoStand állványra ültették, ami 90 fokban jobbra-balra forgatható, -5 és +35 fokos tartományban dönthető, és a 90 fokos elforgathatóságot (azaz portré módot) is felkínálja. Ha ezekre nem lenne szükség, akkor az egész állvány egy mozdulattal lepattintató és elérhetővé válnak a VESA kompatibilis fali konzol számára fenntartott csavarhelyek. Bemenetekkel is gazdagon megszórták, a Dual Link DVI-D mellé egy pár HDMI és egy DisplayPort került fel, továbbá a négyportos USB 3.0 elosztó is a repetroár része.

Acer B296CL
Acer B296CL [+]

A B296CL 29"-es képátlóját és 2560x1080 pixeles felbontását leszámítva teljes mértékben megegyezik a B276HUL modellel.

Ergostand állvány oldalról és hátulról ErgoStand állvány oldalról és hátulról
ErgoStand állvány oldalról és hátulról [+]

Az árakkal kapcsolatosan az a hír járja, hogy a T272HUL-ért 999 dollárt kérnek, míg a két B-s modellre 599 dolláros árcédulát aggattak. A debütálás még a hónapban várható, de ha más nem, a szeptemberi Berlini IFA kiállításon biztos találkozhatunk velük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer