Acer blog: nézd 3D-ben a világot! Acer 3D Vision Ready kijelzők

Az Acer tavasszal jelentette be új 3D-s kijelzőit, melyek többek között azzal újítottak, hogy ugyan továbbra is az NVIDIA 3D Vision rendszerét támogatták, de már nem kellett a komplett NVIDIA szettet külön megvásárolni, hanem a 3D hatáshoz szükséges szemüveget a dobozban mellékelik, míg az infravörös adó a monitor kávájába költözött.

További újdonság, hogy a rendszer számára nincs szükség USB-s összeköttetésre sem, a szinkronjel a HDMI jelkábeleken utazik a monitorba (PC-nél állítólag DVI-on is működik), így a vásárlónak nincs más dolga, mint a 3D Visionre képes grafikus kártyáját összemadzagolni a kijelzővel, és a megfelelő driverek telepítése után élvezni a térhatást.

Az USB kábel elhagyása nem csak ebből a szempontból szerencsés, hanem abból is, hogy az 1.4-es HDMI-nek hála akár egy 3D-képes Blu-ray lejátszó csatlakoztatása is lehetséges, ami garantáltan együtt fog működni a kijelzővel, míg ez korábban az USB-s megoldás miatt nem valósulhatott meg.

Amellett, hogy az Acer ezzel a megoldással nyitott a szórakoztató elektronikai eszközök felé, a felhasználók életét is könnyebb tették, hiszen nincs plusz drót és az aktív záras szemüveghez szükséges IR adó elhelyezésével sem kell foglalatoskodni. Mindemellett természetesen csiszoltak a képernyők megjelenítésén is, ami az LCD technológia esetében kötelező érvényű minden gyártó számára, ha csökkenteni akarják a crosstalk effektet és növelni a használható fényerőt.

A gyártó két kijelzőt is piacra dob, és ezek közül a nagyobb már kapható is. A két típus tehát a 24 hüvelykes képátlóval rendelkező GN245, illetve a 27"-es HN274. Mindkét monitor LED-es háttérvilágítással és 120 Hz-es TN+film panellel rendelkezik, válaszidejük pedig 2 ms.

Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindkét kijelző egyszerre állomásozhat nálunk, valamint 3D-s Blu-ray lejátszó is akad, így ki tudjuk próbálni és összehasonlítani, hogy mire képesek, mennyit fejlődtek. Erről, a technikai specifikációkról és az árról bővebben majd a II. részben írunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt