Acer blog@New York: notebookok minden mennyiségben – Aspire E, ES és V

Az Acer természetesen a sok hibrid és hajtogatható masina mellett hagyományos notebookokat is hozott, ám ezúttal csak az belépő szintű Aspire ES, a valamivel feljebb pozicionált AspireE, továbbá a középkategóriás Aspire V szériába, az Aspire S Ultrabookok érintetlenül maradtak, így várhatóan a Computexen érkezik a második kör, ahol most a kimaradt szériák kerülnek majd előtérbe.

Előre kell bocsátanunk, hogy nagy frissítések nem történtek egyik vonalon sem, már ami a hardvert érinti. Az E sorozat minden létező Intel és AMD hardverkombinációval jön a piacra 14, 15 és 17 hüvelykes méretben, előbbi kettő nem touch-os 1366x768 és Full HD, opcionálisan érintős HD kijelzőkkel, utóbbi nem touch-os Full HD és HD+ (1600x900 képpontos) panellel.

Acer Aspire E sorozat
Acer Aspire E sorozat [+]

A memória legfeljebb 16 GB lehet, az adattárolás pedig HDD-k vagy hibrid tárolók feladata lesz, és lesz olyan változat is, ami kap dedikált grafikus vezérlőt. A mérettől függően 2,1 kg, 2,4 kg és 3 kg-ot nyomó gépek megkapják az Acer TrueHarmony hangszórókat és a Qualcomm IEEE 802.11ac-s MIMO Wi-Fi vezérlőket, és van rajtuk HD kamera is. Az E sorozat különlegessége a színválaszték lesz, amit úgy oldottak meg, hogy a textúrázott fedél mindegyik modellnél fekete, ám a touchpadet, billentyűzetet valamint a kijelzőt körülölelő rész színe változik, és ennek megfelelő színű lesz a fedélen az Acer felirat is.


[+]


[+]

Az ES sorozat is többféle méretben érkezik, a 11,6", 13,3", 14" és 15,6"-esek csak HD, míg a 17,3"-es kizárólag HD+ felbontású kijelzővel. Hardverben is eltérnek, az első három négyesben ugyanis Intel Pentium és Celeron központi egységek dolgozhatnak, a legnagyobb masinában pedig akár az AMD E1 is bekerülhet maximum 8 GB RAM mellett. Változatos a tárfelhozatal is: a két legkisebb modell elérhető lesz eMMC tárolóval, de 13,3" modellnél opcionálisan bekerülhet a HDD is, a nagyobbak pedig alapkiépítésben HDD-t kapnak.


Acer Aspire ES [+]

Végezetül a V-sorozat, ami a helyszínen nem volt látható, ugyanis augusztusban érkezik (600 dolláros kezdőáron), de a prezentációk során előkerült a legújabb modell, a V 15 név alatt futó 15,6"-es V3-574. A V3 sorozaton belül eddig nem volt fémfedeles notebook, de az újdonság ezt a hiányt pótolja.


[+]

Ám maga a notebook továbbra is a középkategóriában mozog, legalábbis ha azt nézzük, hogy 23,9 milliméteres vastagságához 2,4 kilogrammos tömeg társul, akkumulátoros üzemideje pedig 5 óra körül alakul. A hardverkiépítés változatos lesz, de csak és kizárólag a Core i processzorok közül lehet majd válogatni akár 16 GB RAM-ig és dedikált VGA-val (NVIDIA GeForce GT 940M) karöltve. SSD opció nem lesz, gyárilag kizárólag HDD vagy SSHD kerül bele. Az összeállítás része lesz még a Dolby hangszóró, a HD webkamera és az IEEE 802.11ac MIMO Wi-Fi vezérlő is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények