Acer blog: megnéztük a frissített Iconia One 7 tabletet az alsóházból

Az Acer folyamatosan frissíti az Iconia One tabletcsaládot, aminek legújabb verziója a B1-750 típusjelzést viseli, és apró frissítéseket kapott az előző, B1-730HD-hoz képest. A készülék lelke a 7"-es, 1280x800 képpontos IPS érintőkijelző, ami megkapta a nagyobb Iconia tabeleteknél már ismert Zero Air Gap megoldást, ami ennél a modellnél kellemes csalódást okozott, ugyanis pontosságával és betekintési szögeivel sem volt, a színek is élénkek voltak, legfeljebb egy kis plusz fényerőt tudtunk volna elviselni. A ház az előző kiadáshoz képest hangyányit vékonyabb lett (8,6 milliméter) és 10 grammot is sikerült a tömegéből lefaragni, így már csak 320 grammot nyom a mérlegen.


[+]

Az új One 7 műanyagból készült, nem dizájndíjas, de a keskeny káva kellemes megjelenést sugároz, főleg az általunk tesztelt fehér színben. Becsületére legyen mondva, meglepően jól összerakták árához képest. Nem csavarodik, nem nyeklik-nyaklik tekergetésre sem, ráadásul a hátlapja sem kelti azt az érzést, mintha levegő lenne alatta – nagyon csavarjuk enyhén pattog a műanyag, de normál használat során semmi gondot nem észleltünk.


[+]

A masina lelke ezúttal is Intel platformon nyugszik, egészen pontosan a négymagos Atom Z3735G, amihez 1 GB DDR3 RAM-ot és 16 GB eMMC tárolót is hozzácsaptak microSD támogatással karöltve. Az közel gyári Android 4.4 operációs rendszer ezen a konfiguráción flottul működött, ahogy az tőle elvárható, így átlag felhasználók számára bőven elég lesz a konfiguráció tudása.


[+]

Apropó tudás: az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, a Bluetooth 4.0 és a GPS vezérlő sem hiányzik a repertoárból, akárcsak a két kamera. Az előlapon 0,3 megapixeles, hátulján pedig 2 megapixeles egység foglal helyet LED-es villanó nélkül. Utóbbival panorámakép és HDR-es fotók is készíthetőek, és legfeljebb HD-s videó rögzítésére is van mód. Sajnos a minőség hagy némi kívánni valót maga után, ami főleg a kis dinamikatartomány rovására írható, de videotelefonálásra megfelelő. Mikrofont és hangszórót is kapunk, mely utóbbi hátul kapott helyet, ám ez sajnos csak mono, így sem minőségre, sem hangerőre nem egy világbajnok.


[+]

Összességében a One 7, avagy B1-750 teljesíti azt, amit egy 35 000 forintos táblagéptől elvárható, mindezt kategóriájában elfogadható minőségben, így nem érdemes komolyabb masinákkal hasonlítani. Mindazonáltal pozitívumként könyvelhető el, hogy az Acer B1 sorozaton belül tetten érhető az egyértelmű fejlődés.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények