Acer blog: kipróbáltuk a Brazos platformos Aspire One 722-t

A korábban általunk is tesztelt, Brazos-alapú Aspire One 522-ről nagyon jó véleménnyel voltunk, mert egy olyan gépet ismerhettünk meg személyében, mely megcáfolja a korábban a köztudatba általánosan beépült netbook fogalmát. Az 1280x720-as HD felbontású kijelző és a HDMI csatlakozó mellett a platformban rejlő hardveres GPU gyorsításnak köszönhetően a HD videók lejátszásával is könnyedén elboldogult, emellett még halk üzemmel és hosszú akkumlátoros üzemidővel is kivívta figyelmünket.


[+]

Mindezek után kíváncsian csomagoltuk ki a kissé megnőtt, 1,25 kg súlyú Aspire One 722-t. Már a kézbevétel pillanatában feltűnt a meglehetősen egyedi kialakítású fedlap: fodrozódó vízfelület hatását keltő, sötét színű műanyagborításról van szó, ami meglehetősen egyedi külsőt kölcsönöz a gépnek. A fedőlapban egy félmattra emlékeztető CineCrystal 11,6"-os kijelzőt rejt, mely az 522-höz képest még eggyel feljebb, 1366x768-ig (WXGA) lépett tovább a felbontást illetően. A processzor, pontosabban az APU nem változott. Az 522-höz hasonlóan a mindössze 9 wattos TDP-vel rendelkező kétmagos, 1 GHz-es AMD C-50 lapul a burkolat alatt, amelyhez viszont 1 GB helyett már 2 GB DDR3 memóriát kapunk. Ez a változás nagyon jó hatással van az előre telepített Windows 7 Home Premium 64 bites operációs rendszer teljesítményre, amely egy 320 gigabájtos 5400 rpm-es Toshiba HDD-n kapott helyet.


[+]

A gép bal oldalára pillantva a töltöcsatlakozó után a 100 megabites LAN, D-Sub VGA, egy USB 2.0, majd a HDMI port látható. Ez utóbbi a C-50-es APU-ban található Radeon HD 6250 kivezetése, amely akár Full HD felbontásra is képes. A LAN mellé természetesen IEEE 802.11n-es Wi-Fi, sőt beépített 3.0-s Bluetooth is jár.


[+]

A túloldalon az SD kártyaolvasó, a fejhallgató kimenete és egy mikrofonbemenet mellett még további két USB 2.0 port található, valamint a Kensington zár helye.


[+]

A kijelzőt teljesen felhajtva az 522-nél látotthoz nagyon hasonló kialakítású billentyűzet fogadott minket, mely előtt nagyobb területű touchpad kapott helyet. Ez utóbbi szintén nagy pozitívum, hisz az 522 ezen része kissé szűkös. A kijelző felett 1280x1024 felbontásra képes webkamera, valamint egy mikrofon található. Mindezek tápellátásért egy 44 amperórás 6 cellás akkumulátor felel, amellyel folyamatos szörfözés mellett majd' 6 órát volt képes üzemelni a 722. Eközben a hűtés hangja halk tudott maradni.

Ahogy tavasszal a kisebb Aspire One 522, úgy a 722 is elnyerte a tetszésünket. Ez talán nem is túl meglepő, hisz a nagytesó az 522 pozitív tulajdonságait úgy vitte tovább, hogy ezekből jó néhányon sikerült még tovább emelni. Szerintünk megfontolandó választás lehet mindazoknak, akik egy igen kellemes felszereltségű netbookot keresnek, amely gond nélkül megbirkózik a különféle webes tartalmak mellett akár a HD videók lejátszásával is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények