Acer blog: itt az első llanós Aspire notebook, az Aspire 5560G

Náluk járt az Acer első Sabine platformos notebookja, az Aspire 5560G, mely hamarosan a boltokban is elérhető lesz, ám egyelőre nekünk is csak egy mintapéldány jutott egy rövid kipróbálás erejéig, mely még korántsem a végleges változat (elég csak ránézni a billentyűzetre, pontosabban annak nyelvére és ebből fakadó furcsa kiosztására).


[+]

A motorházban egy kétmagos, 2 MB-os L2 gyorsítótárral rendelkező, 1,9 GHz-es órajelen (turbo 2,5 GHz) hajtott A4-3300-as processzort találtunk 3 GB 1333 MHz-es DDR3 memória társaságában. A grafikus vezérlőből duplát kapunk: az egyik a processzorba integrált Radeon HD 6480G, emellé pedig bekerült egy dedikált HD 6470M 1 GB saját fedélzeti memóriával. A kettő együtt ráadásul képes CrossFire kiépítésben is működni.


[+]

Tárolóból egy 500 GB-os, 5400-as fordulatra képes WD Scorpio Blue-t kapunk, ami mellé Blu-ray optikai meghajtót helyeztek a gyárban. USB 3.0-t nem láttunk rajta, de reméljük, hogy a végleges konfigurációból nem marad ki. A felsorolt dolgok mind változhatnak a majd piacra kerülő termékekben és az egyes alváltozatokban, ahogyan a teljesítmény is.


[+]

A 2,8 kg-os 5560G külsőre leginkább egy korábbi modellre, az 5741G-re hasonlít: ugyanaz a rücskös fedél – ezüst helyett immáron kék színben – és a portok elhelyezése is megegyezik a korábbi modellével. Apró változások ugyanakkor vannak, tehát nem arról van szó, hogy elővették a megmaradt kasztnit és abba tolták bele az új hardvert, hiszen alul felfedezhetők a különbségek, illetve a bekapcsológomb formája és a LED-ek elhelyezése is picit megváltozott; ám az összkép nagyon hasonló.


[+]

A kijelző 15,6"-es, felülete fényes, a panel felbontása pedig 1366x768 képpont, ami nem sok, de tudnunk kell, hogy az Aspire 5560G valójában egy olcsó konfiguráció lesz (pontos ár még nincs, de 150 000 forint körüli árral számolhatunk), aki tehát többre vágyik, annak felsőbb kategóriában kell keresnie a megfelelő gépet, amihez viszont a pénzcsapot is jobban meg kell nyitni.


[+]

Mindenesetre a kipróbált gép tisztességesen össze volt rakva, és némi órajel-mizériát leszámítva jól működött, mindennapi használatban bőven elegendő volt a teljesítménye is. Azonban komolyabb munkára (videóvágásra például) és játékra egyelőre nem próbáltuk ki, mert hátrányból indult volna. A 48 Wh teljesítményű, 6 cellás akkumulátorral 6 óra feletti üzemidő érhető el extra energiatakarékos üzemmódban, normál használat mellett pedig 3-4 óráig bírja szuflával.


[+]

A teljesítményértékeket egyelőre nem közöljük, mivel a mért értékek valamivel alacsonyabbak voltak a vártnál. Az AMD Power Monitor visszajelzései alapján a Turbo még nem működött megfelelően, ugyanis a processzor nem ment 1,9 GHz fölé – mivel szigorúan "sample" gépként érkezett hozzánk a termék, ezért ez megbocsátható –, de már sejtjük, hol a hiba, tehát a következő blogbejegyzésekben nem csak a CPU-VGA teljesítményéről fogunk számot adni, hanem picit meg is tuningoljuk a processzort, mert ennek is megtaláltuk a módját!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt