Acer blog: felokosítja a Victorinox óráit az Acer

Együttműködési megállapodást kötött az Acer és a Victorinox, aminek gyümölcseként megszületett a Cybertool névre keresztelt kiegészítő, amelyet kifejezetten az I.N.O.X karóracsaládhoz készül, és célja annak "felokosítása". Az egész koncepció külseje biztosan megosztja majd az érdeklődőket, de az elmondható róla, hogy egy pofon egyszerű módszerre épül: az óra behelyezhető a házként is funkcionáló (amúgy műanyagból készülő) Cybertoolba, így az eredeti számlap látható marad, köré viszont egy Gorilla Glass 3-mal védett OLED kijelző fonódik.


[+]

Ezen megjelenhetnek hívásokkal, üzenetekkel, naptárbejegyzésekkel kapcsolatos emlékeztetők, figyelmeztetések, emellett az időkijelzés (más időzónáé is) stopper és visszaszámláló, lépés- és elégetett kalóriaszámláló, továbbá telefonkereső funkciókat is belezsúfolták. Bónusz a vészhelyzeti funkció, ami két gombjának együttes lenyomására tartózkodási helyünk GPS koordinátáját egy meghatározott telefonszámra azonnal elküldi.


[+]

A vízállóság szerint IPX7 besorolású Cybertool tápellátását 60 mAh-s akkumulátorra bízták, ami nagyjából 5-7 napos üzemidőre elegendő. Kompatibilitás szempontjából az Android 4.4.2 és iOS 8.0 vagy újabb operációs rendszereket futtató mobil eszközökkel képes együttműködni. Az Acer Cybertool nem lesz olcsó, a tervek szerint 225 dollárt kell majd fizetni érte az órán felül, ami egyébként 600 dollárnál kezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

  • Érkezhet az androidos Acer Liquid Jade Primo

    A Windows 10-alapú mobil már hivatalosan is bemutatkozott, most viszont úgy tűnik, hogy androidos változata is lesz.

  • Pebble Time - jó időben

    Az Android Wear rendszerre épülő okosórák mellett a Pebble színes kijelzővel ellátott modellje is egy túlságosan egyszerű megoldásnak tűnhet, pedig egy jól átgondolt koncepció végeredménye.

  • Acer Liquid Jade - elkésett a munkából

    Nem siette el az útját mihozzánk az Acer pillekönnyű, öthüvelykes középkategóriása, amelynek azóta már megjelent a folytatása, csak éppen nem a hazai piacon.