Acer blog: "Acer a gyermekekért" kampány a kulisszák mögött

A hét közepén adtuk hírt az Acer Magyarország roppant nemes, az év végéig tartó kezdeményezéséről, aminek keretein belül a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány segítségével a kórház Intenzív Osztályát szeretnék támogatni egy nagyobb pénzösszeggel, amit az eladott gépek után befolyt összegből szeretnének elkülöníteni. Mivel mi is úgy gondoljuk, hogy ez egy rendkívül fontos és megbecsülendő felajánlás (főleg a mostani helyzetben), ezért nem csak egy, a témával hírt szerettünk volna megjelentetni a PROHARDVER! hasábjain, hanem az Acer blog keretein belül is foglalkozunk picit bővebben a témával – nem csak most, hanem a későbbiekben is, ugyanis figyelemmel kísérjük majd az események alakulását és persze a decemberi eredményről is tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.

A kezdeményezés hátteréről, jövőjéről és visszhangjáról kérdeztük Szalay Balázst, az Acer Magyarországi részlegének marketing menedzserét.

Acer blog: Honnan jött az ötlet és mi motiválta a vállalat hazai részlegét, hogy egy ilyen nagyszabású projektbe fogjon idén?
Acer Magyarország: Előfordult már nem egyszer, hogy kisebb nagyobb adományokat adtunk, tehát az ötlet eleve nem volt idegen. Tisztában vagyunk a sajnálatos egészségügyi állapotokkal, és hogy az állami intézmények gyakorlatilag adományokból tudják fenntartani magukat. Sajnos a tévében és a médiában legtöbbször a széthúzásról, negatív hírekről hallunk, pedig van összefogás a magyar társadalomban is, legyen az akár micro szinten is. Gyakorlott apukaként én is szembesültem az intézmények és a gyermekegészségügy helyzetével, ezért vetettem fel az ötletet, amit mindenki nagy örömmel fogadott a csapatban. Ez egy olyan gesztus, amit a papírvékony árréseinkből még ki tudunk gazdálkodni, persze lemondásokkal, de számításaim szerint decemberre várhatóan 4-5 000 000 forint körüli összeget tudunk majd átutalni, amiből azért már igen komoly dolgokra lehet beruházni. Továbbá azt gondolom, a márka megítélésének is jót tehet egy ilyen kezdeményezés, bár hangsúlyozni szeretném, nem sales akciókra vagy üzleti célokra akarjuk felhasználni. Ha az emberi beállítottságunkon felül valamit okot kellene mondani akkor azt említeném, hogy egy példamutató kezdeményezést, társadalmi szerepvállalást akartunk, hogy visszaadjunk a társdalomnak, környezetünknek valami hasznosat.

Acer blog: Milyen csatornákon próbáljátok felhívni a figyelmet a saját weboldalatokon kívül és mennyire vagy ezekkel elégedett?
Acer Magyarország: Még csak második napja megy a projekt hivatalosan és a számláló még nem indult el. Mivel nem szeretnénk üzleti célokra kiélezni a dolgot, ezért nem lesznek külön milliós kampányok. Néhány weboldalon bannerek formájában található némi reklám, illetve itt szeretném megköszönni azon médiáknak, weblapoknak az együttműködést, akik hírként megjelentették kezdeményezésünket. Ezzel kapcsolatban van egy kis tüske bennem, ugyanis azt gondoltam, hogy a haza IT médiában többen fogják támogatni kampányt, de úgy látszik, ez nem akkora hír, mint a sokadik új notebook. Viszont partnereinkben kellemesen csalódtam.

Acer blog: Mit szólnak a partnerek a kezdeményezéshez? Volt-e olyan partner, mely
esetleg további segítséget, exkluzív támogatást ígért?
Acer Magyarország: Egyelőre nagy az érdeklődés, és rengeteg elismerő e-mailt, visszajelzést kapunk. Ígéretek is érkeztek arra vonatkozóan, hogy partnereink saját környezetükben, felületeiken kommunikálni fogják a kampányt (bannert helyeznek ki főoldalukra, aceres kreatívjaikra rányomják a projekt emblémáját, stb.), sőt olyan is akadt, aki saját kontóra beszáll darabonként még plusz 100 forinttal, így egyes partnereken keresztül értékesített gépek után az eredetileg felajánlott összeg kétszeresét tudjuk elkülöníteni a kasszába erre a nemes célra. Ezért roppant hálás vagyok, ezúton is köszönöm nekik!

Acer blog: Vannak-e további tervek a jövőre vonatkozóan? Vagy ez a jelenlegi ügy sikerétől is függ?
Acer Magyarország: Én nagyon szeretném, ha lenne. Maga a projekt megmarad, csak a Kórház alapítványának elutaljuk a pénzt és együtt megvesszük a kiválasztott berendezéseket. Terveinkben szerepel, hogy jövőre is kiválasztunk egy gyermekekkel foglalkozó szervezetet/intézményt, de ezen ráérünk majd karácsonykor gondolkodni. Addig is azon dolgozunk, hogy most minél nagyobb legyen az a bizonyos szám a honlapon!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények