Az AAXA P4 a világ legfényesebb pico projektora

Az akár zsebre is vágható pico projektorok elméletben roppant hasznos kis jószágok rögtönzött prezentációk vagy családi vetítések kivitelezésére, azonban általában túl gyenge fényerőt produkálnak, így szinte csak teljesen sötét szobában, kis képátmérő mellett képesek értékelhető eredményt mutatni. Ráadásul sokszor az akkumulátoros üzemidő sem üti meg a mércét, ha egy rövidke PowerPoint fóliasorozatot sem bír ki, akkor nem sok értelme van.


[+]

Szerencsére egyre több gyártó vetette bele magát a kategória fejlesztésébe és bővítésébe, ennek eredményeként született meg például az AAXA legújabb tenyér projektora, a P4. A Texas Instruments DLP optika 80 lumenes fényerőt és 2000:1 kontrasztarányt nyújt, mely a gyártó szerint élénk színeket és a LED technológiának köszönhetően 15 000 üzemórát biztosít. Maximális felbontása 1280x768 pixel (natív 854x480), a kivetített kép mérete 7 és 80” között variálható. Fogyasztása mindössze 12,5 watt, beépített akkumulátoráról 75 percig húzza. Forrásként VGA (mini-VGA) és kompozít (3,5 mm jack) jeleket fogad.


[+]

Viszont az AAXA P4 több egy mezei projektornál, ugyanis a fedélzeten egy 750 MHz-es ARM processzor szorgoskodik a Windows CE operációs rendszer felügyelete alatt, egy opcionálisan igényelhető távirányítóval teljes értékű számítógépként is képes funkcionálni. 2 GB belső memóriájából, SD kártyáról vagy USB porton keresztül számos kép, hang, videó és office fájlformátummal elboldogul, így használatához külső jelforrás (laptop, fényképezőgép, kamera, telefon stb.) sem feltétlenül szükséges. A teljesség kedvéért egy 1 wattos csipogót is kapott, de természetesen audio kimenetére komolyabb hangrendszert is köthetünk.

Az AAXA P4 vételára 399 dollár, előrendelésben most 339 dollárért hozzá lehet jutni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AAXA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés