A Ricoh újabb képpel igyekszik fenntartani az érdeklődést

Hirdetés

Közel 15 éve, 2001 februárjában jelentette be először, az akkor még a Asahi tulajdonában lévő Pentax, hogy egy 6 megapixeles digitális full-frame vázzal kívánnak piacra lépni. Be is mutattak egy már működő prototípust, mégsem került soha kereskedelmi forgalomba. Ezt követően többször felröppentek a pletykák, hogy az éppen aktuális fotós kiállításon talán bejelentésre kerülhet, de végül sosem történt meg.


(forrás: DPReview) [+]

Egészen idén februárig, amikor ismét kiadtak egy közleményt, miszerint év végén végre forgalomba kerülhet az első teljes képkockás Pentax váz. Technikai információk sem akkor, sem azóta nem kerültek nyilvánosságra, azonban már onnan is lehetett sejteni, hogy nem kacsa a hír, mivel a Ricoh új, full-frame géphez fejlesztett objektíveket is bejelentett, illetve mutatott be. Ezt az időpontot szeptemberben 2016 tavaszára módosították.
Az új váz, ami vélhetően csak egy dummy üvegvitrinben, októberben végül bemutatkozott a New York-i Photo Plus Expón egy 24-70-es alapzoommal felvértezve. Bár még nem tudni mennyire tartják magukat ehhez a koncepcióhoz, azonban külön kiemelendő a kijelző mozgatását biztosító mechanika.


(forrás: DPReview) [+]

Tegnap ismét érkezett egy hír a Pentaxtól, ami ugyan megerősíti a tavaszi premiert és nyújt egy kis történelmi áttekintést, azonban még mindig nem közöl semmi lényegi adatot. Viszont kaptunk egy újabb képet, amit reményeink szerint hamarosan specifikáció is követni fog. Kérdés, hogy az újító hozzáállásáról mindig is híres Pentax mennyire lesz képes vonzó alternatívát kínálni a már régóta a szegmensben jelenlévő a Canon-Nikon párossal szemben, de akár említhetjük a Sony-t is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés