A Logitech G710+ mechanikus gamer billentyűzete halkabb lesz az átlagnál

A Logitech újabb modellt jelentette be a játékosoknak szánt G billentyűzet szériájába, amely első ránézésre igen komoly fegyvernek ígérkezik. A G710+ fő attrakciója, hogy mechanikus felépítésű, ezek szokásosnál nagyobb zajszint ellenére egyre népszerűbbek, hiszen a gépelési élmény sokkal precízebb, a leütések kiszámíthatóbbak, mint a hagyományos membrános verzióknál.


[+]

Jelen esetben a billentyűk alatt a jól ismert Cherry MX Brown mikrokapcsolók kattognak, amelyet a Logitech mérnökei egy plusz ütéselnyelő réteggel egészítették ki, így elméletileg a gépelés valamivel még halkabb lett. A kapcsolók legendás strapabírására jelen esetben sem lesz panasz, egyenként akár 50 millió leütést is képesek elviselni, nem kell attól tartani, hogy a játék hevében idő előtt felmondanák a szolgálatot. A mechanika működtetése 45 grammos erőt igényel, a gombok pedig 4 mm-es utat járnak be, ezzel precíz és állandó nyomáspontot biztosítva.


[+]

A billentyűzet kiosztása teljesen átlagos, a numerikus blokkot sem bántották, viszont bal oldalon 6 funkciógomb sorakozik narancssárga keretezésben. Utóbbiak a megújult Logitech Gaming Software segítségével bármilyen paranccsal vagy makróval párosíthatók, sőt a felvétel akár menet közben is történhet. Ezt kiegészíti még 3 felső profilválasztó gomb, így lényegében a lehetőségek száma egyből 18-ra ugrik.


[+]

A kurzorgombok és a klasszikus WASD betűk a többiekkel ellentétben nem fekete, hanem szürke festést kaptak, ezzel is kiemelkedve a sorból. Szintén fontos szempont lehet, hogy a gombok egyenkénti LED-es megvilágítást kaptak, amelynek fényereje négy lépésben állítható, vagy igény esetén akár teljesen ki is kapcsolható. További kellemes plusz képesség, hogy a már említett WASD négyes megvilágítása a többekétől teljesen külön vezérelhető. Fontos kiemelni, hogy nem az unalomig ismételt kék-zöld, hanem fehér LED-ek sorakoznak a beviteli eszközben. Ugyancsak a kényelmes használatot biztosít a numerikus blokk fölötti némító és hangerőszabályozó tekerőgomb.


[+]

A leválasztható csuklótámasszal megtámogatott Logitech G710+ mechanikus gamer billentyűzet a tengerentúlon még ebben a hónapban elérhetővé válik 149 dolláros áron, európai megjelenése azonban csak decemberben várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés