A Kingstoné lett a titkosított adattárolókról ismert IronKey

A Kingston bejelentette, hogy felvásárolta az Imation kezében lévő IronKey USB-technológiát és annak eszközeit. A lépés tulajdonképpen érthető, hiszen a Kingston több mint 10 évvel ezelőtt mutatta be első titkosítással ellátott DataTraveler USB meghajtóját, és azóta is jelen van a hordozható üzleti megoldások terén, míg az 2011 óta az Imation csoport tagjakét számon tartott IronKey több éve a vezető alternatív márkák egyike a biztonsági USB-kulcsok piacán. A felvásárlás célja, hogy a Kingston átfogóbb termék- és szolgáltatásportfóliót kínálhasson a partnerei számára, és ezek között legyen megbízható titkosítással ellátott, iparágvezető mobil adattárolási megoldás is.


[+]

Emellett a Kingston számára további jó hír, hogy partnere, a titkosítási szolgáltatásokban utazó DataLocker megvásárolta az Imation titkosított USB-meghajtókhoz kínált központosított felügyeleti megoldását, az IronKey Enterprise Management Services (EMS) platformot. A DataLocker korábban a BlockMaster SafeConsole felügyeleti rendszerét vásárolta meg, amelyet a Kingston jelenleg is alkalmaz „Management-Ready” típusú biztonsági USB-iben, így immár az EMS révén kibővült kínálattal tudja kiszolgálni az igényeket.


[+]

Az összeolvadás kapcsán a Kingston minden érdekelt felet biztosítani kíván arról, hogy nem várható azonnali változás az IronKey jelenlegi értékesítési partnereivel folytatott üzletmenetben, és a felvásárlást követő időszakban is törekszik az ügyfélkapcsolatok fenntartására. A felvásárlással és remélhetőleg az új termékekkel kapcsolatban további információkat a Kingston a hamarosan kezdődő RSA 2016 konferencián tesz közzé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés