A DJI Phantom 4 képes önálló döntésekre is

A DJI a legmeghatározóbb szereplő a drónpiacon, és nem csak a mennyiségre mennek, de a fejlesztésben is élen járnak. A most bemutatott, következő generációs Phantom 4 tovább növelheti az előnyüket. A legfontosabb újdonság, hogy most már nem csak egyszerű követésre alkalmas, de a vázon elhelyezett extra kameráknak köszönhetően képes felmérni környezetét és az útjába kerülő akadályokat kikerülve folytatni útját. A 2-2 plusz kamera előre és lefelé néznek, és mintegy 15 méteres távolságból képesek észlelni az akadályokat.


[+]

Maga a követés egyébként nem igényel semmilyen extra jeladót, a követendő alany kijelölése után a drón automatikusan mindig képben tartja azt és új alany kiválasztása is könnyedén elvégezhető. Az üzemidő a korábbinál 25%-kal nagyobbra tudták növelni, így már 28 perc repülési idő áll rendelkezésre, a maximális hatótáv 5 km, közben pedig 720p felbontású előképet is kaphatunk. Gyors mozgás követéséhez rendelkezésre áll a Sport mód, mellyel akár 75 km/h maximális sebességre is képes az eszköz, köszönhetően a könnyű és merev magnézium-ötvözet váznak is.

A gép hasán lévő integrált 3-tengelyes gimbalon egy 4K felbontásra is képes kamera kapott helyet. Az 1/2,3"-os szenzor videók esetén  ISO 1600, míg képek esetén ISO 3200 maximális érzékenységre képes. Előbbiekből 4K/30p és 1080p/120p a maximális elérhető párosítás és támogatja a Log-D és Cine-D profilokat is, a 12 MP-es képeket pedig Adobe DNG RAW fájlokban is képes menteni.

A Phantom 4 már megvásárolható a gyártó webshopjából, "mindössze" 1400 dollárt kell hagynunk a kasszánál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés