80 éves a Canon első fényképezőgépe, a Kwanon

A Canon ma ünnepli az első Canon fényképezőgép, a Kwanon megjelenésének 80. évfordulóját. Az első, japán 35 mm-es redőnyzáras kamera, a Kwanon prototípusa 1934-ben készült el a kor fényképezőgép-gyártásában élenjáró Európát utolérni kívánó mérnökök munkájának eredményeként.

A készüléket megépítő mérnökök úgy döntöttek, hogy Kwanonról (más átírásban: Kannon vagy Kan-on), a könyörület buddhista istennőjéről kapja a nevét, remélve, hogy az istenség jóindulata segíti majd őket abban, hogy a világ legjobb fényképezőgépét tudják előállítani. A kamera objektívjének neve Kasyapa lett - Mahakasyapa, Buddha tanítványa után -, ami ugyancsak a buddhizmusból merített név. A váz felső részét egy vésettel díszítették, amely az ezerkarú Kwanont ábrázolja.

1936-ban, két évvel a Kwanon születése után, több zsákutca és új kísérlet után, a vállalat megjelentette a Hansa Canon készüléket, az első kereskedelmi forgalomba kerülő 35 mm-es redőnyzáras fényképezőgépet, és ezzel a vállalat belépett a fényképezőgép-gyártók körébe.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés