Hirdetés

750 000 forintért lehet a miénk a Regner dupla radiátoros gépháza

Az alumíniummal burkolt monstrum oldallapjai vízhűtéses rendszerbe köthető radiátorként is funkcionálnak.

A vízhűtésre épülő rendszerek összetettségük miatt legtöbbször jóval drágábbak, mint a léghűtéses megoldások, a Regner Cooling System legújabb, Individual névre keresztelt háza, viszont 1899 eurós árával már nem csak egy hűtőrendszernél, de sok esetben még egy számítógépnél is többe kerül. Na de miért is hasonlítunk egy gépházat egy vízhűtéses rendszerhez?


[+]

Azért, mert a Regner újdonsága már önmagában is hűtőként funkcionál, amihez már csak néhány extra kiegészítő beszerzése szükséges. A 470 x 240 x 480 milliméteres, üresen 21 kg tömegű eszköz alumínium burkolatot kapott, két oldallapja pedig egy-egy radiátor feladatát látja el, a ház két kamrájában futó hőcsövek ezekbe futnak be, így hűtve a CPU-t (vagy a megfelelő monoblokk megvásárlásával akár a VRM egységeket is), illetve a legfeljebb 340 mm hosszú grafikus kártyát. Utóbbi nem a főbb komponenseknek otthont adó, legnagyobb kamrában, hanem annak túloldalán kapott helyet két 2,5 hüvelykes meghajtóhely társaságában, ami a gyártó által mellékelt riser kábel használatával vált lehetségessé.

[+]

A radiátorok munkáját összesen három be quiet! Silent Wings 3 ventilátor segíti, melyek közül kettő az előlap mögött, egy pedig hátul kapott helyet, a hútőrendszer teljessé tételéhez nekünk már csak alaplapunk, illetve VGA-nk típusához passzoló hűtőblokkokat és egy folyadéktartályt kell vásárolnunk, a csövek, a csőcsatlakozók és az egyébként EKWB márkájú vízpumpa már gyárilag megtalálható a házban.

[+]

A ház a már említett alkatrészek mellett legfeljebb E-ATX formátumú alaplap és 180 mm hosszú tápegység fogadására képes, míg a ház tetején elhelyezett I/O panel USB Type-A és Type-C, illetve 3,5 milliméteres jack konnektort használó eszközök csatlakoztatását teszi lehetővé.

Előzmények

Hirdetés