5K-ig meg sem áll az Apple iMac?

Hirdetés

Az Apple az idei évben túl sok figyelmet nem szentelt a hagyományos Mac termékskálának, de a legfrissebb pletykák szerint hamarosan érkezik egy figyelemre méltó termék, amely lényegében egy 27 colos iMac lesz 5K-s felbontással. A start valószínűleg októberre van időzítve az OS X Yosemite frissítéshez igazítva, amely alapvető szolgáltatásként tekint az extrém felbontások támogatására. Egy 5760x3240 pixeles felbontású iMac tehát pont ideális lenne.

A friss pletykák szerint új modell alapjának megmaradna az Intel Haswell processzor, viszont a grafikus vezérlő szempontjából az AMD megoldására bízná magát az Apple. Utóbbi azzal magyarázható, hogy készül az iMovie és a Final Cut Pro frissítése is, amelyek kifejezetten az extrém felbontáshoz lennének igazítva. Mivel az aktuális Mac Pro FirePro termékekkel rendelkezik, így az AMD architektúráját célozzák a szoftverfejlesztések, és ehhez szimplán egyszerűbb az iMaceket hozzáigazítani, mint alternatív optimalizálást írni a szoftverekbe.

Valószínű, hogy októberben az OS X Yosemite elérhetőségével párhuzamosan több termék is frissül, ami leginkább a kijelzők felbontását érintheti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés